Bacallà amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un peix de tipus blanc o magre, i les recomanacions diuen que caldria menjar aquest tipus d'aliments de 2 a 3 vegades per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 tripes de bacallà
4 talls de bacallà (filet, no pas morro)
400 g de cigrons
10 avellanes
10 ametlles
5 g de bicarbonat
farina de cigró
pells de bacallà
aigua mineral
julivert
un grapat de pinyons
un all
oli OVE
pebre blanc
fonoll
PREPARACIÓ
- Posem en remull a la nevera els cigrons durant 12 hores amb aigua mineral i una cullerada de bicarbonat.
- Fem un brou de bacallà a l'olla de pressió amb 2,5 l d'aigua mineral, les pells de bacallà i les seves tripes netes i dessalades.
- Bullim durant 45 minuts els cigrons escorreguts amb el brou de bacallà ja colat i les tripes.
- Fem una picada amb l'all escaldat, que ja n'hem tret el germinat, el julivert, les avellanes, els pinyons i les ametlles. Ho reservem.
- Posem oli OVE en una cassola al foc.
- Enfarinem els talls de bacallà amb farina de cigró.
- Fregim el bacallà una mica, sense que s'acabi de fer del tot.
- Passem la tripa tallada i els cigrons amb l'aigua de cocció a una altra cassola i anem passant el bacallà perquè s'acabi de fer del tot fent xup-xup.
- Ho servim amb fonoll picat i pebre blanc per sobre.