Bacallà amb cigrons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix de tipus blanc o magre, i les recomanacions diuen que caldria menjar aquest tipus d'aliments de 2 a 3 vegades per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 tripes de bacallà

    4 talls de bacallà (filet, no pas morro)

    400 g de cigrons

    10 avellanes

    10 ametlles

    5 g de bicarbonat

    farina de cigró

    pells de bacallà

    aigua mineral

    julivert

    un grapat de pinyons

    un all

    oli OVE

    pebre blanc

    fonoll

PREPARACIÓ

  1.  Posem en remull a la nevera els cigrons durant 12 hores amb aigua mineral i una cullerada de bicarbonat.
  2. Fem un brou de bacallà a l'olla de pressió amb 2,5 l d'aigua mineral, les pells de bacallà i les seves tripes netes i dessalades.
  3. Bullim durant 45 minuts els cigrons escorreguts amb el brou de bacallà ja colat i les tripes.
  4. Fem una picada amb l'all escaldat, que ja n'hem tret el germinat, el julivert, les avellanes, els pinyons i les ametlles. Ho reservem.
  5. Posem oli OVE en una cassola al foc.
  6. Enfarinem els talls de bacallà amb farina de cigró.
  7. Fregim el bacallà una mica, sense que s'acabi de fer del tot.
  8. Passem la tripa tallada i els cigrons amb l'aigua de cocció a una altra cassola i anem passant el bacallà perquè s'acabi de fer del tot fent xup-xup.
  9. Ho servim amb fonoll picat i pebre blanc per sobre.
Anar al contingut