Bacallà amb arròs de patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de morro de bacallà dessalat
- 200 g de penca de bacallà dessalat
- 600 g de patata Mona Lisa
- 1 tassa d'oli d'oliva verge
- 2 alls
- 1/2 bitxo
- brins de safrà
- 1 cullerada de pebre vermell de la Vera
- 1/4 de l d'aigua mineral
- sal i farina
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli abundant fregiu el morro de bacallà, enfarinat, fins que estigui ben daurat.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats i els bitxos.
Quan estiguin rossos, retireu-los, reserveu-los, i a la mateixa paella sofregiu la patata, ja pelada i tallada a dauets molt petits, i la penca de bacallà tallada a daus.
Després, afegiu-hi l'aigua mineral, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot durant uns 5 minuts.
Seguidament, afegiu-hi el morro de bacallà i el safrà, i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Per fer l'oli d'alls i bitxo, poseu en un bol els alls i els bitxos que havíeu sofregit abans, l'oli i el pebre vermell i remeneu-ho tot bé.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats i els bitxos.
Quan estiguin rossos, retireu-los, reserveu-los, i a la mateixa paella sofregiu la patata, ja pelada i tallada a dauets molt petits, i la penca de bacallà tallada a daus.
Després, afegiu-hi l'aigua mineral, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot durant uns 5 minuts.
Seguidament, afegiu-hi el morro de bacallà i el safrà, i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Per fer l'oli d'alls i bitxo, poseu en un bol els alls i els bitxos que havíeu sofregit abans, l'oli i el pebre vermell i remeneu-ho tot bé.