Bacallà a la nata

  • Cuiner: Marc Ribas

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 morros de bacallà sencers
  • 125 ml de fumet de cap de bacallà
  • 1 l de nata 
  • 1 bròquil
  • 4 raves petits
  • 2 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 caiena seca
  • Oli OVE
  • Pebre blanc
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem dos morros de bacallà i en reservem la pell. 
  2. Posem els morros tallats en dos en una cassola, hi afegim una fulla de llorer i ho cobrim amb oli per confitar.
  3. Ho confitem durant 10 minuts, que es comencen a comptar quan l'oli està a 80º, anant amb molta cura que no pugi més.
  4. En un altre foc, posem 1 litre de nata en un pot i el portem a ebullició fins que s'hagi reduït a la meitat.
  5. Traiem els morros confitats de l'oli i els reservem. Separem la proteïna que ens ha quedat a la cassola de l'oli.
  6. Posem una cassola al foc amb una mica de l'oli que hem fet servir per confitar.
  7. Laminem 2 grans d'alls. 
  8. Posem els alls a la cassola amb oli perquè hi ballin. Afegim una caiena seca a la mateixa cassola. 
  9. Hi abaixem el foc i hi afegim les pells de bacallà.   
  10. Tallem 4 raves a la brunesa.
  11. Preparem un bol amb aigua mineral i hi deixem els raves en remull.
  12. Separem els arbrets d'un bròcoli.
  13. Saltem el bròcoli amb sal i pebre blanc en una paella sense oli.
  14. Traiem les pells del pil-pil.
  15. Afegim la nata reduïda a la cassola i hi integrem el pil-pil.
  16. Traiem de la nevera 125 ml de brou fred de cap de bacallà. L'afegim a la cassola. 
  17. Incorporem el bacallà a la salsa amb nata i el pil-pil
  18. Fem que la cassola amb nata i bacallà arrenqui el bull. 
  19. Traiem els raves de l'aigua i els escorrem.
  20. Servim el bacallà posant-hi salsa, el bròcoli saltat i els dauets de rave.
Anar al contingut