Bacallà a la nata
- Cuina: Marc Ribas
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 morros de bacallà sencers- 125 ml de fumet de cap de bacallà
- 1 l de nata
- 1 bròquil
- 4 raves petits
- 2 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- 1 caiena seca
- Oli OVE
- Pebre blanc
- Sal
PREPARACIÓ
- Pelem dos morros de bacallà i en reservem la pell.
- Posem els morros tallats en dos en una cassola, hi afegim una fulla de llorer i ho cobrim amb oli per confitar.
- Ho confitem durant 10 minuts, que es comencen a comptar quan l'oli està a 80º, anant amb molta cura que no pugi més.
- En un altre foc, posem 1 litre de nata en un pot i el portem a ebullició fins que s'hagi reduït a la meitat.
- Traiem els morros confitats de l'oli i els reservem. Separem la proteïna que ens ha quedat a la cassola de l'oli.
- Posem una cassola al foc amb una mica de l'oli que hem fet servir per confitar.
- Laminem 2 grans d'alls.
- Posem els alls a la cassola amb oli perquè hi ballin. Afegim una caiena seca a la mateixa cassola.
- Hi abaixem el foc i hi afegim les pells de bacallà.
- Tallem 4 raves a la brunesa.
- Preparem un bol amb aigua mineral i hi deixem els raves en remull.
- Separem els arbrets d'un bròcoli.
- Saltem el bròcoli amb sal i pebre blanc en una paella sense oli.
- Traiem les pells del pil-pil.
- Afegim la nata reduïda a la cassola i hi integrem el pil-pil.
- Traiem de la nevera 125 ml de brou fred de cap de bacallà. L'afegim a la cassola.
- Incorporem el bacallà a la salsa amb nata i el pil-pil
- Fem que la cassola amb nata i bacallà arrenqui el bull.
- Traiem els raves de l'aigua i els escorrem.
- Servim el bacallà posant-hi salsa, el bròcoli saltat i els dauets de rave.