Bacallà a la bruta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gabriel Comes
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • 4 talls de morro de bacallà
  • 6 patates de mida mitjana
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • 2 ous
  • 2 tomàquets
  • 2 culleradetes de pebre vermell
  • 1/2 canó de canyella (opcional)
  • 1 fulla de llorer
  • 1/4 l d'oli
  • 1 l d'aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli abundant en fred, poseu-hi les patates pelades i escapçades a trossets, els tomàquets tallats a quarts,
la ceba tallada a la julinana, els grans d'all sencers i pelats, el pebre vermell, una mica de sal, el llorer i la canyella. Tot seguit, cobriu-ho tot amb aigua, poseu-hi els talls de bacallà a sobre, enceneu el foc, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc mitjà fins que veieu que les patates estiguin ben cuites.Per fer els ous durs, en un cassó amb aigua bulliu els ous amb la closca durant una estona. Després, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los per la meitat i reserveu-los.I ja per acabar, emplateu el bacallà amb les patates, poseu-hi l'ou dur a sobre i salseu-ho amb el suc de la seva cocció.
Anar al contingut