Baba ganug (Amanida d'albergínia) - Egipte
- Programa: Karakia
- Cuina: Said Moustafa, Barcelona
INGREDIENTS
- albergínies
- salsa de sèsam
- suc de llimona
- all
- cirerols
PREPARACIÓ
Escaliveu les albergínies. Deixeu-les refredar, peleu-les i retireu-ne el màxim de llavors possible.
Aixafeu-les amb forquilla, o dins un morter, i afegiu-hi unes cullerades de salsa de sèsam, una mica de suc de llimona i l'all trinxat molt menut. Heu d'aixafar-ho fins que aconseguiu la textura d'una crema.
Repartiu la crema en una safata per portar a taula.
Talleu uns cirerols per la meitat i repartiu-los per sobre de la crema. També hi podeu posar uns talls ben prims de llimona tot al voltant o unes fulles de julivert.
Deixeu-ho refredar a la nevera fins al moment de portar a taula.