Avellanes garapinyades amb garrofa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Biarnés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fundació Alícia
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les avellanes, fruit sec típic de la tardor, són riques en vitamina E i greixos poliinsaturats, nutrients que cuiden la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g d'avellanes torrades
- 80 g de sucre
- 20 g de farina de garrofa
- 30 g d'aigua
- 30 g de mel
- Per la segona presentació:
- 16 gerds
- 250g de nata per muntar 35%
PREPARACIÓ
Per començar, poseu un cassó al foc amb el sucre i l'aigua i espereu fins que arribi al punt de fil, a 117 graus. Seguidament, afegiu-hi les avellanes i remeneu-ho bé. Quan el sucre es torni blanc, aparteu les avellanes cap a un costat del cassó i a l'altre poseu-hi la mel. Quan la mel es comenci a enrossir, remeneu-ho tot ben remenat, retireu-ho del foc, afegiu-hi la farina de garrofa pel sobre i remeneu-ho sense parar. A continuació, separeu les avellanes amb una espàtula, escampeu-les sobre un paper de forn i deixeu-les refredar.
Mentrestant, munteu la nata, en un bol, amb unes varetes manuals.
I ja per acabar, podeu presentar les garapinyades en una paperina, o en una copa tipus Martini amb gerds, nata muntada i les garapinyades al damunt.
Mentrestant, munteu la nata, en un bol, amb unes varetes manuals.
I ja per acabar, podeu presentar les garapinyades en una paperina, o en una copa tipus Martini amb gerds, nata muntada i les garapinyades al damunt.