Atayeef (Crestes dolces) - Egipte

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Sayed Akl Ramadan, Barcelona

INGREDIENTS

  • farina
  • aigua
  • fruita seca (ametlles, avellanes, nous, pistatxos...)
  • fruita confitada (préssec, albercoc...)
  • mel o almívar
  • oli

PREPARACIÓ

Prepareu una massa amb farina i aigua. Heu d'anar-hi afegint farina fins que la consistència sigui força compacta.
Esteneu la massa amb un corró fins que tingui, més o menys, mig centímetre de gruix. Talleu-ne peces rodones. Si no teniu cap tallapastes, podeu utilitzar un got o una copa ampla. Poseu damunt la meitat d'aquestes peces rodones una mica de fruita seca i, si us agrada, una mica de fruita confitada.
Doblegueu l'altra meitat, la que no té res, per sobre de la meitat on hi ha la fruita. Tanqueu-les amb els dits, prement les vores amb força perquè després no s'obrin, i fregiu-les en una paella amb força oli.
Un cop fregides i encara calentes, escampeu-hi pel damunt un raig de mel o d'almívar, depenent de si voleu que aquestes postres siguin molt dolces o no gaire.

Anar al contingut