Ataí (Te amb menta -de la Jamila-) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Jamila Ben Said, Barcelona
INGREDIENTS
- menta fresca
- te verd
- sucre
- aigua
PREPARACIÓ
Poseu una cullerada i mitja de te verd dins la tetera buida.
A part, escalfeu l'aigua en un cassó. Quan l'aigua bulli, aboqueu-la dins la tetera fins que l'ompliu. Renteu un bon grapat de fulles de menta, talleu-les i reserveu-les.
Buideu l'aigua de la tetera. D'aquesta manera evitareu l'amargor de la primera bullida. Poseu dins la tetera les fulles de menta que teniu reservades i unes sis cullerades de sucre (més o menys, al vostre gust de dolçor).
Torneu a omplir d'aigua bullent la tetera, tenint cura que les fulles de menta quedin ben escaldades. Poseu la tetera al foc un minut més i després deixeu reposar el te uns tres minuts.
Trascoleu el te de la tetera a un cassó (o algun altre recipient) quatre o cinc vegades abans de deixar-lo a la tetera i servir-lo.
Si ho voleu fer seguint el costum marroquí, feu-ho sempre en petits gots de vidre, mai en tasses.
A part, escalfeu l'aigua en un cassó. Quan l'aigua bulli, aboqueu-la dins la tetera fins que l'ompliu. Renteu un bon grapat de fulles de menta, talleu-les i reserveu-les.
Buideu l'aigua de la tetera. D'aquesta manera evitareu l'amargor de la primera bullida. Poseu dins la tetera les fulles de menta que teniu reservades i unes sis cullerades de sucre (més o menys, al vostre gust de dolçor).
Torneu a omplir d'aigua bullent la tetera, tenint cura que les fulles de menta quedin ben escaldades. Poseu la tetera al foc un minut més i després deixeu reposar el te uns tres minuts.
Trascoleu el te de la tetera a un cassó (o algun altre recipient) quatre o cinc vegades abans de deixar-lo a la tetera i servir-lo.
Si ho voleu fer seguint el costum marroquí, feu-ho sempre en petits gots de vidre, mai en tasses.