Assortiment de llegums amb vinagreta de perol

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Castillo
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella

INGREDIENTS

  • 200 g de cigrons
  • 225 g de mongeta blanca
  • 225 g de fesolets
  • 3 porros petits
  • 3 cebes petites
  • 3 fulles de llorer
  • sal
  • aigua (Vichy Català)
  • Per a la vinagreta de perol:
  • 100 g de botifarra de perol
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 tasseta de vinagre de cava
  • 1 ceba tendra
  • 50 g de bolets
  • 1 all tendre
  • sal i pebre blanc

PREPARACIÓ

Per començar, remulleu els cigrons amb l'aigua. La resta de llegums, els fesolets i les mongetes blanques, poden anar amb aigua freda.
Deixeu-les unes 7 o 8 h en remull.

Un cop passat aquest temps, poseu-les a bullir amb aigua de Vichy fins que estiguin ben toves. Bulliu els llegums per separat amb les verdures: la ceba, una fulla de llorer i el porro.

Mentrestant, feu la vinagreta. Poseu en un bol la botifarra de perol, els ceps, els alls tendres, unes escalunyes i la ceba tendra, tot tallat ben petit. Salpebreu-ho i afegiu-hi una mica de julivert ben trinxat. Poseu-hi també unes gotetes de vinagre de cava. Tireu-hi l'oli de mica en mica fins que quedi ben lligada. Deixeu-la reposar entre 2 o 3 hores a la nevera.

Un cop tingueu l'assortiment de llegums cuit, ja podeu passar a muntar el plat. Amaniu els llegums amb la vinagreta
Anar al contingut