Arroz con guandules y coco (Arròs amb fesols i coco) - República Dominicana
- Programa: Karakia
- Cuina: Rai Lluberes, Olesa de Montserrat
INGREDIENTS
- Per a 6 persones:
- 2 tasses grosses d'arròs
- 1 llauna de guandules verdes con coco
- 1 pastilla de brou concentrat de vegetals
- 2 alls
- pasta d'adob
- pasta d'alls
- oli d'oliva
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Peleu i trossegeu els alls. Barregeu-los amb un parell de cullerades de pasta d'adob i mitja culleradeta de pasta d'alls.
En una cassola amb un raig d'oli, enrossiu-hi aquesta barreja. Afegiu-hi el contingut de la llauna de guandules con coco (en podeu trobar en botigues especialitzades en menjar afrollatí) i deixeu que tot plegat es cogui durant uns 5 minuts.
Després, afegiu-hi 3 tasses d'aigua i, quan arrenqui el bull, l'arròs.
Abaixeu el foc al mínim i deixeu que faci xup-xup, remenant-ho sovint, fins que l'aigua s'hagi evaporat. És qüestió que l'arròs quedi ben eixut.
Nota:
Trobareu la preparació de la pasta d'adob en la recepta de "Pierna de puerco asada". La pasta d'alls consisteix en pelar i matxucar unes quantes cabeces d'alls i barrejar-ho amb un bon raig d'oli i sal. Podeu conservar aquestes pastes en pots ben tancats a la nevera durant força temps.
En una cassola amb un raig d'oli, enrossiu-hi aquesta barreja. Afegiu-hi el contingut de la llauna de guandules con coco (en podeu trobar en botigues especialitzades en menjar afrollatí) i deixeu que tot plegat es cogui durant uns 5 minuts.
Després, afegiu-hi 3 tasses d'aigua i, quan arrenqui el bull, l'arròs.
Abaixeu el foc al mínim i deixeu que faci xup-xup, remenant-ho sovint, fins que l'aigua s'hagi evaporat. És qüestió que l'arròs quedi ben eixut.
Nota:
Trobareu la preparació de la pasta d'adob en la recepta de "Pierna de puerco asada". La pasta d'alls consisteix en pelar i matxucar unes quantes cabeces d'alls i barrejar-ho amb un bon raig d'oli i sal. Podeu conservar aquestes pastes en pots ben tancats a la nevera durant força temps.