Arroz con coco (Arròs amb coco) - Colòmbia

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Flor Valencia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 coco
  • arròs
  • aigua

PREPARACIÓ

Com que l'arròs amb coco sol ser un acompanyament, podeu calcular un grapat d'arròs per persona.
Amb un tirabuixó per obrir ampolles, feu un forat al coco i buideu-ne el suc en un got; reserveu-lo. Després, trenqueu el coco. Si ho voleu fer a l'estil de l'àvia de la Flor, poseu-lo uns instants sobre el foc -com si el volguéssiu escalivar- i després doneu-hi uns quants cops amb un martell. L'escalfor farà que el coco es trenqui amb més facilitat.
Ratlleu-lo i, després, xopeu la polpa ratllada amb l'aigua del coco que teniu reservada. Espremeu-lo bé; d'aquesta manera n'obtindreu una mena de greix de coco amb el qual, més tard, enrossireu l'arròs. Xopeu de nou el coco que heu espremut amb unes 5 o 6 tasses d'aigua bullent; torneu-lo a esprémer i així n'obtindreu la llet de coco, que reservareu per coure l'arròs.
En una cassola, enrossiu-hi l'arròs amb el greix de coco que teniu reservat. Si hi voleu donar el toc especial de la Flor, afegiu a l'arròs un grapadet de coco ratllat. Després, afegiu-hi la llet de coco fins que quedi tot just cobert i deixeu que faci xup-xup fins que gairebé sigui sec; aleshores, tapeu-lo i deixeu que s'acabi de coure.
Tot plegat hauran passat uns 15 minuts i ja tindreu l'arròs llest per servir-lo com a acompanyament del plat principal que tingueu.
Anar al contingut