Arrossejat amb escrita i grúmols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Batiste
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 escrita a talls
- 4 llagostins
- 8 grúmols
- 2 carxofes
- 1 tomàquet ratllat
- 1 got de garnatxa blanca
- 1 ceba tendra
- suc d'una llimona
- pebre vermell dolç
- 1l fumet de peix
- sal
- 0,5 l d'oli
- 450 g d'arròs carnaroli
PREPARACIÓ
Per començar, traieu les fulles més dures de les carxofes i, quan arribeu a la part tendra, talleu-les a trossos en forma de dau i aneu-les reservant en un recipient amb aigua i suc d'una llimona perquè no s'oxidin. Quan les tingueu totes tallades, escorreu-les i poseu-les a confitar en un cassó ben cobertes amb l'oli, durant uns 20 minuts, a 90 graus, fins que quedin ben toves.
Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli, marqueu l'escrita i reserveu-la. Seguidament, feu el mateix amb els llagostins.
A continuació, talleu la ceba ben petita i sofregiu-la a foc suau a la cassola de marcar l'escrita i els llagostins. Quan estigui rossa, afegiu-hi l'arròs i rossegeu-lo. Després, poseu-hi el tomàquet ratllat, el pebre vermell i la garnatxa i deixeu-ho coure fins que l'arròs es begui el líquid. Tot seguit, afegiu-hi el fumet calent, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure uns 7 minuts. Poseu el doble de fumet que d'arròs, però és important tenir-ne una mica més, ja que de vegades hi ha arrossos que necessiten una mica més de fumet.
Finalment, quan veieu que a l'arròs li queda poc per estar fet, afegiu-hi el peix que havíeu marcat anteriorment, les carxofes confitades, els grúmols i els llagostins i acabeu-lo al forn a 200 graus durant uns 5 minuts.
Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli, marqueu l'escrita i reserveu-la. Seguidament, feu el mateix amb els llagostins.
A continuació, talleu la ceba ben petita i sofregiu-la a foc suau a la cassola de marcar l'escrita i els llagostins. Quan estigui rossa, afegiu-hi l'arròs i rossegeu-lo. Després, poseu-hi el tomàquet ratllat, el pebre vermell i la garnatxa i deixeu-ho coure fins que l'arròs es begui el líquid. Tot seguit, afegiu-hi el fumet calent, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure uns 7 minuts. Poseu el doble de fumet que d'arròs, però és important tenir-ne una mica més, ja que de vegades hi ha arrossos que necessiten una mica més de fumet.
Finalment, quan veieu que a l'arròs li queda poc per estar fet, afegiu-hi el peix que havíeu marcat anteriorment, les carxofes confitades, els grúmols i els llagostins i acabeu-lo al forn a 200 graus durant uns 5 minuts.