Arrossejat amb escrita i grúmols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vidal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Batiste

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 escrita a talls
  • 4 llagostins
  • 8 grúmols
  • 2 carxofes
  • 1 tomàquet ratllat
  • 1 got de garnatxa blanca
  • 1 ceba tendra
  • suc d'una llimona
  • pebre vermell dolç
  • 1l fumet de peix
  • sal
  • 0,5 l d'oli
  • 450 g d'arròs carnaroli

PREPARACIÓ

Per començar, traieu les fulles més dures de les carxofes i, quan arribeu a la part tendra, talleu-les a trossos en forma de dau i aneu-les reservant en un recipient amb aigua i suc d'una llimona perquè no s'oxidin. Quan les tingueu totes tallades, escorreu-les i poseu-les a confitar en un cassó ben cobertes amb l'oli, durant uns 20 minuts, a 90 graus, fins que quedin ben toves.

Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli, marqueu l'escrita i reserveu-la. Seguidament, feu el mateix amb els llagostins.

A continuació, talleu la ceba ben petita i sofregiu-la a foc suau a la cassola de marcar l'escrita i els llagostins. Quan estigui rossa, afegiu-hi l'arròs i rossegeu-lo. Després, poseu-hi el tomàquet ratllat, el pebre vermell i la garnatxa i deixeu-ho coure fins que l'arròs es begui el líquid. Tot seguit, afegiu-hi el fumet calent, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure uns 7 minuts. Poseu el doble de fumet que d'arròs, però és important tenir-ne una mica més, ja que de vegades hi ha arrossos que necessiten una mica més de fumet.

Finalment, quan veieu que a l'arròs li queda poc per estar fet, afegiu-hi el peix que havíeu marcat anteriorment, les carxofes confitades, els grúmols i els llagostins i acabeu-lo al forn a 200 graus durant uns 5 minuts.
Anar al contingut