Arròs verd cremós
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Tapia i Canadell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant llibreria LAIE, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs bomba
- 2 cebes de figueres
- 3 carbassons
- 100 g de pèsols
- 1,5 l de brou de verdures
- 50 g de mantega
- 1 copa de vi blanc
- sal
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- brandada (opcional)
- oli
- Per a la picada:
- julivert
- 1 manant de porradell
- 75 ml d'oli d'oliva verge
- 1 gra d'all
PREPARACIÓ
Per fer el sofregit, poseu oli en una cassola i quan estigui calent, afegiu-hi la ceba picada.
Quan la ceba s'hagi tornat transparent, incorporeu-hi el carbassó picat i pelat i la sal, i remeneu-ho. Després, afegiu-hi l'arròs i el vi blanc. Quan el vi blanc s'hagi reduit, incorporeu-hi el brou i deixeu-ho bullir durant 8 minuts. Per fer la picada, poseu la pell del carbassó, el julivert, el porradell, l'all i l'oli en un pot i tritureu-ho. A continuació, incorporeu els pèsols al sofregit. Afegiu-hi una mica més de brou i deixeu-ho coure durant 5 minuts més. Després, aboqueu-hi la picada i el parmesà ratllat i remeneu-ho. Per acabar, poseu una anella sobre el plat i ompliu-la amb l'arròs. A sobre, col·loqueu-hi la brandada de bacallà i alliseu-la. Finalment, desemmotlleu l'arròs i serviu-lo.
Quan la ceba s'hagi tornat transparent, incorporeu-hi el carbassó picat i pelat i la sal, i remeneu-ho. Després, afegiu-hi l'arròs i el vi blanc. Quan el vi blanc s'hagi reduit, incorporeu-hi el brou i deixeu-ho bullir durant 8 minuts. Per fer la picada, poseu la pell del carbassó, el julivert, el porradell, l'all i l'oli en un pot i tritureu-ho. A continuació, incorporeu els pèsols al sofregit. Afegiu-hi una mica més de brou i deixeu-ho coure durant 5 minuts més. Després, aboqueu-hi la picada i el parmesà ratllat i remeneu-ho. Per acabar, poseu una anella sobre el plat i ompliu-la amb l'arròs. A sobre, col·loqueu-hi la brandada de bacallà i alliseu-la. Finalment, desemmotlleu l'arròs i serviu-lo.