Arròs negre

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Charli Sadiki
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Xadó, Palafrugell

INGREDIENTS

  • 3 cebes de Figueres
  • 4 alls
  • 1/2 kg de tomàquet triturat
  • 1 sèpia mitjana fresca
  • 250 g de costelló
  • 4 salsitxes
  • 4 gambes
  • 4 escamarlans
  • 12 musclos de roca
  • 125 g de cloïsses
  • sal, oli d'oliva
  • 400 g d'arròs
  • fumet de peix de roca
  • 2 cullerades d'allioli

PREPARACIÓ

Per fer el sofregit, daureu una mica els alls laminats en una cassola amb oli.
Després, afegiu-hi la ceba picada i deixeu-ho coure fins que la ceba quedi ben fosca. Poseu-hi el tomàquet, el sucre, el brou de peix i tritureu-ho tot amb l'ajuda d'un túrmix.

Daureu el costelló, les salsitxes i la sípia neta i tallada en una paella amb oli. Reserveu-ho.

A la mateixa paella, poseu els escamarlans, les gambes, les cloïsses, els musclos i una mica de sal. Tapeu-ho i deixeu-ho coure fins que s'obrin les cloïsses i els musclos. Després, afegiu l'arròs i deixeu-lo enrossir. Un cop estigui ros, poseu-hi el sofregit, l'allioli, rectifiqueu-ho de sal i cobriu-ho amb el fumet calent. Deixeu-ho coure durant 12 minuts.

I ja per acabar, retireu la cassola del foc i deixeu reposar l'arròs 5 minuts abans de servir-lo.
Anar al contingut