Arròs negre cremós amb calamarsets i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cúpula, Fundació Melchor Colet, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs bomba
- 200 g de calamarsets
- 4 carxofes
- 1 escalunya
- 1/2 copa de vi blanc
- 4 bosses de tinta de calamar
- sal
- 10 g de mantega
- 15-20 g de parmesà
- 1-2 l de fumet vermell
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, ofegueu l'escalunya picada en un cassó amb oli.
Quan comenci a agafar color, incorporeu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir a la meitat. Després, afegiu-hi la carxofa neta, l'arròs, la tinta i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi el fumet i els xipirons, i deixeu-lo reduir. Mentrestant, poseu oli en una paella ben calenta i salteu-hi els calamarsets amb una mica de sal. Després, traieu l'arròs del foc i afegiu-hi la mantega i el parmesà ratllat. Remeneu-ho per lligar-ho. I ja per acabar, emplateu l'arròs i col·loqueu-hi a sobre els calamarsets.
Quan comenci a agafar color, incorporeu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir a la meitat. Després, afegiu-hi la carxofa neta, l'arròs, la tinta i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi el fumet i els xipirons, i deixeu-lo reduir. Mentrestant, poseu oli en una paella ben calenta i salteu-hi els calamarsets amb una mica de sal. Després, traieu l'arròs del foc i afegiu-hi la mantega i el parmesà ratllat. Remeneu-ho per lligar-ho. I ja per acabar, emplateu l'arròs i col·loqueu-hi a sobre els calamarsets.