Arròs negre cremós amb calamarsets i carxofes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Pérez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cúpula, Fundació Melchor Colet, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba
  • 200 g de calamarsets
  • 4 carxofes
  • 1 escalunya
  • 1/2 copa de vi blanc
  • 4 bosses de tinta de calamar
  • sal
  • 10 g de mantega
  • 15-20 g de parmesà
  • 1-2 l de fumet vermell
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, ofegueu l'escalunya picada en un cassó amb oli.
Quan comenci a agafar color, incorporeu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir a la meitat. Després, afegiu-hi la carxofa neta, l'arròs, la tinta i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi el fumet i els xipirons, i deixeu-lo reduir. Mentrestant, poseu oli en una paella ben calenta i salteu-hi els calamarsets amb una mica de sal. Després, traieu l'arròs del foc i afegiu-hi la mantega i el parmesà ratllat. Remeneu-ho per lligar-ho. I ja per acabar, emplateu l'arròs i col·loqueu-hi a sobre els calamarsets.
Anar al contingut