Arròs negre amb gírgoles i sípia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Ollé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Joila, Coma-ruga
INGREDIENTS
- 2 sípies amb tinta
- 200 g de gírgoles
- 400 g d'arròs
- 4 carxofes
- 2 cebes
- 4 grans d'all
- 4 tomàquets
- 1 pebrot verd
- safrà
- 1 l de brou de peix
- sal
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, enrossiu la sípia tallada en una cassola amb oli.
Afegiu-hi l'all, la ceba i el pebrot picats i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi les carxofes i les gírgoles tallades i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet i sofregiu-hi l'arròs. Incorporeu-hi una mica de brou de peix calent i deixeu-ho reduir. Per fer la picada, poseu la sal i el safrà en un morter i piqueu-ho. Incorporeu-hi l'all i la tinta de la sípia al morter i torneu-ho a picar. Per acabar la picada, afegiu-hi una mica de brou de peix. A continuació, incorporeu la picada a l'arròs i remeneu-ho. Poseu la cassola al forn uns 10 o 12 minuts. Podeu servir-lo acompanyat d'allioli.
Afegiu-hi l'all, la ceba i el pebrot picats i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi les carxofes i les gírgoles tallades i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet i sofregiu-hi l'arròs. Incorporeu-hi una mica de brou de peix calent i deixeu-ho reduir. Per fer la picada, poseu la sal i el safrà en un morter i piqueu-ho. Incorporeu-hi l'all i la tinta de la sípia al morter i torneu-ho a picar. Per acabar la picada, afegiu-hi una mica de brou de peix. A continuació, incorporeu la picada a l'arròs i remeneu-ho. Poseu la cassola al forn uns 10 o 12 minuts. Podeu servir-lo acompanyat d'allioli.