Arròs d'espinacs i bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Felip Llufriu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona
INGREDIENTS
- 240 g d'arròs bomba
- 400 g de bacallà fresc
- 100 g de ceba
- 80 g de tripa de bacallà
- 1/4 kg d'espinacs frescos
- oli d'oliva
- sal
- all i pebre en gra
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada a foc molt suau durant 3 o 4 hores.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les fulles d'espinacs durant 10 segons i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
Seguidament, poseu-les a la Thermomix amb una mica d'aigua mineral i tritureu-les.
A continuació, quan la ceba estigui confitada, afegiu-hi la tripa de bacallà tallada a trossos, deixeu-la coure un parell de minuts, poseu-hi l'arròs i deixeu-lo coure també durant un parell de minuts més.
Tot seguit, cobriu-ho amb el suc d'espinacs i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.
Finalment, en un cassó amb l'oli, l'all i els grans de pebre confiteu el bacallà a foc suau durant 10 minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi el bacallà a sobre i guarniu el plat amb unes quantes fulles d'espinacs fresques.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les fulles d'espinacs durant 10 segons i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
Seguidament, poseu-les a la Thermomix amb una mica d'aigua mineral i tritureu-les.
A continuació, quan la ceba estigui confitada, afegiu-hi la tripa de bacallà tallada a trossos, deixeu-la coure un parell de minuts, poseu-hi l'arròs i deixeu-lo coure també durant un parell de minuts més.
Tot seguit, cobriu-ho amb el suc d'espinacs i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.
Finalment, en un cassó amb l'oli, l'all i els grans de pebre confiteu el bacallà a foc suau durant 10 minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi el bacallà a sobre i guarniu el plat amb unes quantes fulles d'espinacs fresques.