Arròs d'espinacs i bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Felip Llufriu
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona

INGREDIENTS

  • 240 g d'arròs bomba
  • 400 g de bacallà fresc
  • 100 g de ceba
  • 80 g de tripa de bacallà
  • 1/4 kg d'espinacs frescos
  • oli d'oliva
  • sal
  • all i pebre en gra

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada a foc molt suau durant 3 o 4 hores.

Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les fulles d'espinacs durant 10 segons i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel.

Seguidament, poseu-les a la Thermomix amb una mica d'aigua mineral i tritureu-les.

A continuació, quan la ceba estigui confitada, afegiu-hi la tripa de bacallà tallada a trossos, deixeu-la coure un parell de minuts, poseu-hi l'arròs i deixeu-lo coure també durant un parell de minuts més.

Tot seguit, cobriu-ho amb el suc d'espinacs i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.

Finalment, en un cassó amb l'oli, l'all i els grans de pebre confiteu el bacallà a foc suau durant 10 minuts.

I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi el bacallà a sobre i guarniu el plat amb unes quantes fulles d'espinacs fresques.
Anar al contingut