Arròs d'espardenyes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Nonell
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres

INGREDIENTS

  • 400 g d'espardenyes
  • 400 g d'arròs
  • 2 nyores
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 fulla de llorer
  • 1 l de fumet de peix
  • 1 all
  • 2 tomàquets
  • safrà, sal
  • copa de conyac
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Sofregiu una mica el safrà i el llorer sense parar de remenar en una paella amb oli.
Tireu-hi l'all pelat, les nyores i la ceba picada. Quan estigui una mica rossa la ceba, afegiu-hi els tomàquets tallats a quarts i el conyac. A continuació, tireu-hi el fumet i deixeu-ho reduir una mica. Finalment tritureu-ho i coleu-ho.

Després, fregiu les espardenyes en una cassola amb oli. Quan s'hagin enrossit, poseu-hi el sofregit colat. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs i el fumet i salpebreu el plat. Quan arrenqui el bull, poseu la cassola al forn, deixeu-ho coure durant 15 minuts i ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut