Arròs d'espardenyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Nonell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
INGREDIENTS
- 400 g d'espardenyes
- 400 g d'arròs
- 2 nyores
- 2 cebes de Figueres
- 1 fulla de llorer
- 1 l de fumet de peix
- 1 all
- 2 tomàquets
- safrà, sal
- copa de conyac
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Sofregiu una mica el safrà i el llorer sense parar de remenar en una paella amb oli.
Tireu-hi l'all pelat, les nyores i la ceba picada. Quan estigui una mica rossa la ceba, afegiu-hi els tomàquets tallats a quarts i el conyac. A continuació, tireu-hi el fumet i deixeu-ho reduir una mica. Finalment tritureu-ho i coleu-ho.
Després, fregiu les espardenyes en una cassola amb oli. Quan s'hagin enrossit, poseu-hi el sofregit colat. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs i el fumet i salpebreu el plat. Quan arrenqui el bull, poseu la cassola al forn, deixeu-ho coure durant 15 minuts i ja podreu emplatar-ho.
Tireu-hi l'all pelat, les nyores i la ceba picada. Quan estigui una mica rossa la ceba, afegiu-hi els tomàquets tallats a quarts i el conyac. A continuació, tireu-hi el fumet i deixeu-ho reduir una mica. Finalment tritureu-ho i coleu-ho.
Després, fregiu les espardenyes en una cassola amb oli. Quan s'hagin enrossit, poseu-hi el sofregit colat. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs i el fumet i salpebreu el plat. Quan arrenqui el bull, poseu la cassola al forn, deixeu-ho coure durant 15 minuts i ja podreu emplatar-ho.