Arròs de tirabecs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els tirabecs són una verdura de la mateixa família que la mongeta tendra o que els pèsols, aporten principalment fibra, de textura cruixent i dolça, s'han de coure ben poc per aprofitar-ne les propietats.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    320 g d'arròs bomba

    100 g tirabecs

    4 tomàquets de penjar

    1 branca de julivert

    1 gra d'all

     

    Per a fer el brou de verdures

    1,5 l d'aigua mineral

    4 xampinyons

    4 grans d'all

    2 porros

    2 tomàquets

    1 branca d'api

    1/2  bròcoli

    125 g de cigrons hidratats

    Julivert

    1 pebrot verd italià

    Llorer

    Farigola

    3 cullerades de salsa de soja

    Pa

    Romaní

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem a mida de macedònia 2 porros  i 1 branca d'api.
  2. Aixafem 4 grans d'all i els posem en una olla exprés amb un raig d'oli OVE. Hi afegim les verdures tallades i les sofregim.
  3. Tallem a mida de macedònia 2 tomàquets i els afegim a l'olla juntament amb 3 cullerades de salsa de soja. Ho remenem.
  4. Posem 125 g de cigrons remullats en una bosseta de malla.
  5. Afegim els cigrons (amb l'aigua del remull) a l'olla, amb 1,5 l d'aigua mineral freda, 1 fulla de llorer, un manat de julivert, farigola i romaní.
  6. Tapem l'olla i la mantenim bullint durant 30 minuts. Després la deixem reposar dues hores.
  7. Reduïm el brou en un recipient alt fins que en quedin uns 700 ml.
  8. Tallem 4 xampinyons en 6 trossos, 1/2  bròcoli a arbrets i 1 pebrot italià a la brunesa.
  9. Posem una paella de ferro al foc amb un raig d'oli OVE i hi afegim 1 gra d'all aixafat.
  10. Rentem 320 g d'arròs bomba en un bol de vidre amb aigua mineral.
  11. Saltem les verdures a la paella.
  12. Ratllem 4 tomàquets de penjar en un bol  i els colem sobre la paella.
  13. A la paella rossegem l'arròs amb les verdures.
  14. Afegim a la paella el brou reduït i ho deixem coure durant 10 minuts.
  15. Traiem la cua i els fils de 100 g de tirabecs i els tallem per la meitat.
  16. Afegim els tirabecs i els cigrons a la paella. L'enfornem amb el foc al màxim durant 5 minuts.
  17. Traiem la paella del forn i la tapem amb un drap. La deixem reposar mentre tallem el julivert, que hi escamparem per sobre quan estigui feta.
  18. Hi afegim el julivert per sobre, una miqueta d'oli OVE i ens ho mengem de la mateixa paella amb un tros de pa.
Anar al contingut