Arròs de sushi
- Programa: Al vostre gust
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- ¿ kg d'arròs
- ¿ l d'aigua
- 1 fulla d'alga kombu
- 1 got de sake
- Per a l'awasezu 1 got gros de vinagre d'arròs 150 g de sucre Una culleradeta de sal
PREPARACIÓ
1. Renteu l'arròs sota un bon raig d'aigua i escorreu-lo. Repetiu l'operació unes quantes vegades fins que els grans quedin nets de midó.
2. Col·loqueu l'arròs en un recipient amb aigua tanta com arròs hi hàgiu posat- i afegiu-hi l'alga, després de netejar-la amb un drap. Tapeu-ho i reserveu-ho durant més de mitja hora.
3. Quan hagi passat aquesta estona, afegiu-hi el got de sake i poseu-lo al foc ben tapat.
4. Just abans que bulli, retireu la fulla d'alga, abaixeu el foc i deixeu que es cogui.
5. Poseu l'arròs ja cuit al handai (un gran bol de fusta no envernissat). Regueu-lo amb l'awasezu i remeneu-ho tot junt amb una espàtula de fusta fent suaus moviments horitzontals per tal que els grans se separin. Aquest procés s'ha de fer quan l'arròs s'acabi de coure i encara sigui calent, perquè quedi brillant i ben amanit.
2. Col·loqueu l'arròs en un recipient amb aigua tanta com arròs hi hàgiu posat- i afegiu-hi l'alga, després de netejar-la amb un drap. Tapeu-ho i reserveu-ho durant més de mitja hora.
3. Quan hagi passat aquesta estona, afegiu-hi el got de sake i poseu-lo al foc ben tapat.
4. Just abans que bulli, retireu la fulla d'alga, abaixeu el foc i deixeu que es cogui.
5. Poseu l'arròs ja cuit al handai (un gran bol de fusta no envernissat). Regueu-lo amb l'awasezu i remeneu-ho tot junt amb una espàtula de fusta fent suaus moviments horitzontals per tal que els grans se separin. Aquest procés s'ha de fer quan l'arròs s'acabi de coure i encara sigui calent, perquè quedi brillant i ben amanit.