Arròs de muntanya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Ramos
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'era d'en Jaume
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 350 g d'arròs de gra rodó
- 1 botifarra negra
- 1/2 conillet de bosc
- 1/2 pollastre de casa
- 4 múrgoles
- 250 g de barreja de bolets
- 200 g de cargols bullits
- 1,5 l de brou d'olla
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 tòfona negra
- 3 alls
- oli d'oliva, sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, salteu les múrgoles en una cassola amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradetes, retireu-les de la cassola i reserveu-les.
A continuació, poseu a la cassola la botifarra, el pollastre i el conill, tot tallat a trossos, i deixeu-ho coure fins que s'enrosseixi. Després, retireu-ho tot de la cassola i reserveu-ho.
Tot seguit, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba, els alls i els pebrots, tot tallat a dauets.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou en un cassó.
Quan el sofregit estigui dauradet, afegiu-hi els bolets barrejats tallats a trossos i els cargols i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi la botifarra, el pollastre, el conill i l'arròs, apugeu el foc, remeneu-ho bé durant un parell de minuts més, aboqueu-hi el brou ben calent i deixeu-ho coure durant 18 minuts. Finalment, poseu-hi les múrgoles, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i ratlleu-hi una mica de tòfona pel damunt.
A continuació, poseu a la cassola la botifarra, el pollastre i el conill, tot tallat a trossos, i deixeu-ho coure fins que s'enrosseixi. Després, retireu-ho tot de la cassola i reserveu-ho.
Tot seguit, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba, els alls i els pebrots, tot tallat a dauets.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou en un cassó.
Quan el sofregit estigui dauradet, afegiu-hi els bolets barrejats tallats a trossos i els cargols i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi la botifarra, el pollastre, el conill i l'arròs, apugeu el foc, remeneu-ho bé durant un parell de minuts més, aboqueu-hi el brou ben calent i deixeu-ho coure durant 18 minuts. Finalment, poseu-hi les múrgoles, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i ratlleu-hi una mica de tòfona pel damunt.