Arròs de muntanya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Passadís del Pep, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/4 kg de llebre o conill
- 1 perdiu
- 2 costelles de porc
- 1 tros de pernil
- 1 grapat de carreretes i rossinyols
- 1 tall de carn magra
- 1 tall de cansalada fresca
- 1 tall de cansalada salada
- llard
- ceba
- farigola
- sajolida
- pebre en gra
- vi ranci
- 4 tomàquets pelats
- 1 1/2 l de brou de pollastre
- 350 g d'arròs Per a la picada:
- 2 alls
- el fetge de la llebre o del conill
- safrà
- ametlles
- nous
PREPARACIÓ
Per començar, poseu una mica de llard a la cassola i daureu-hi la llebre, la perdiu i el porc.
Quan estigui ben ros, incorporeu-hi la carn magra, la cansalada fresca, la cansalada salada i el pernil. Salpebreu-ho. Després, afegiu-hi la farigola, el llorer i la sajolida i deixeu-ho coure 20 o 25 minuts. Tot seguit, incoporeu-hi la ceba picada, el tomàquet pelat i trinxat. Remeneu-ho. Per fer la picada, poseu el cor i el fetge de la llebre, les ametlles, els alls i les nous en un morter i piqueu-ho. A continuació, poseu la picada a la cassola, incorporeu-hi el vi ranci, els bolets i l'arròs i sofregiu-ho una mica. Després, afegiu-hi el brou i deixeu-ho coure 7 o 8 minuts a foc ràpid i 7 o 8 minuts més a foc lent. I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal i pebre i emplateu-ho.
Quan estigui ben ros, incorporeu-hi la carn magra, la cansalada fresca, la cansalada salada i el pernil. Salpebreu-ho. Després, afegiu-hi la farigola, el llorer i la sajolida i deixeu-ho coure 20 o 25 minuts. Tot seguit, incoporeu-hi la ceba picada, el tomàquet pelat i trinxat. Remeneu-ho. Per fer la picada, poseu el cor i el fetge de la llebre, les ametlles, els alls i les nous en un morter i piqueu-ho. A continuació, poseu la picada a la cassola, incorporeu-hi el vi ranci, els bolets i l'arròs i sofregiu-ho una mica. Després, afegiu-hi el brou i deixeu-ho coure 7 o 8 minuts a foc ràpid i 7 o 8 minuts més a foc lent. I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal i pebre i emplateu-ho.