Arròs de conill amb rossinyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Enric Millà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: El Dien, Vallfogona de Balaguer
- Informació nutricional -Obre
El conill es un animal de carn blanca, amb molt poc greix i baix contingut calòric però molt ric en proteïnes de qualitatAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs Carnaroli (100 g per persona)
- una picada (1/2 cabeça d'alls escalivats, safrà de Jiloca i oli d'oliva)
- rossinyols
- favetes en conserva d'oli
- formatge de cabra curat
- 1 conill
- mitja cabeça d'alls
- oli d'oliva verge extra
- 300 cc de caldo de conill
- Per al sofregit de l'arròs:
- 1 ceba de Figueres
- una cullerada de tomàquet fregit
- oli d'oliva 0,4º
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu la ceba picada en una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el tomàquet, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
Per fer l'oli d'alls, poseu l'oli en un cassó juntament amb els alls i deixeu-lo infusionar una estona a foc suau. Després, coleu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu el conill desossat i tallat a trossos dins d'una anella i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui dauradet per les dues cares, confiteu-lo en un cassó amb l'oli d'alls durant 30 minuts a foc suau.
Seguidament, traieu-lo de l'anella, poseu-lo en una cassola amb una mica d'oli juntament amb els rossinyols, les favetes, la picada, l'arròs, el sofregit de ceba i tomàquet i el caldo i deixeu-lo coure al forn durant 14 minuts a 220 graus.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb el conill, poseu-hi una mica de formatge de cabra ratllat per sobre i amaniu-ho amb una mica d'oli.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el tomàquet, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
Per fer l'oli d'alls, poseu l'oli en un cassó juntament amb els alls i deixeu-lo infusionar una estona a foc suau. Després, coleu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu el conill desossat i tallat a trossos dins d'una anella i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui dauradet per les dues cares, confiteu-lo en un cassó amb l'oli d'alls durant 30 minuts a foc suau.
Seguidament, traieu-lo de l'anella, poseu-lo en una cassola amb una mica d'oli juntament amb els rossinyols, les favetes, la picada, l'arròs, el sofregit de ceba i tomàquet i el caldo i deixeu-lo coure al forn durant 14 minuts a 220 graus.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb el conill, poseu-hi una mica de formatge de cabra ratllat per sobre i amaniu-ho amb una mica d'oli.