Arròs de carxofes i ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ignasi Camps
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Ignasi, Cantonigròs
- Informació nutricional -Obre
A la carxofa se li atribueixen propietats diürètiques degut al seu contingut amb cinarina, substancia responsables del seu gust amarg.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 carxofes
- 4 ceps mitjans (frescos o congelats)
- 300 g d'arròs bomba de Pals
- 600 cl de caldo
- un bri de pols de cep
- sal
- oli d'oliva verge suau
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli d'oliva confiteu les carxofes tallades a trossos durant mitja horeta a foc molt suau.
Seguidament, retireu les carxofes del cassó, reserveu-les i al mateix cassó confiteu els ceps tallats a làmines durant mitja hora més. A continuació, poseu els ceps en una cassola, juntament amb una mica de l'oli de confitar-los, les carxofes i l'arròs i sofregiu-ho durant un parell de minuts. Tot seguit, afegiu-hi el caldo, la pols de cep, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 10 minuts.
Finalment, poseu-lo al forn i deixeu-lo coure durant 7 minuts més a 200 graus.I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu-lo amb algun cep confitat.
Seguidament, retireu les carxofes del cassó, reserveu-les i al mateix cassó confiteu els ceps tallats a làmines durant mitja hora més. A continuació, poseu els ceps en una cassola, juntament amb una mica de l'oli de confitar-los, les carxofes i l'arròs i sofregiu-ho durant un parell de minuts. Tot seguit, afegiu-hi el caldo, la pols de cep, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 10 minuts.
Finalment, poseu-lo al forn i deixeu-lo coure durant 7 minuts més a 200 graus.I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu-lo amb algun cep confitat.