Arròs de carxofes i ceps

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ignasi Camps
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Ignasi, Cantonigròs
  • Informació nutricional
    -Obre

    A la carxofa se li atribueixen propietats diürètiques degut al seu contingut amb cinarina, substancia responsables del seu gust amarg.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 carxofes
  • 4 ceps mitjans (frescos o congelats)
  • 300 g d'arròs bomba de Pals
  • 600 cl de caldo
  • un bri de pols de cep
  • sal
  • oli d'oliva verge suau

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli d'oliva confiteu les carxofes tallades a trossos durant mitja horeta a foc molt suau.

Seguidament, retireu les carxofes del cassó, reserveu-les i al mateix cassó confiteu els ceps tallats a làmines durant mitja hora més. A continuació, poseu els ceps en una cassola, juntament amb una mica de l'oli de confitar-los, les carxofes i l'arròs i sofregiu-ho durant un parell de minuts. Tot seguit, afegiu-hi el caldo, la pols de cep, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 10 minuts.

Finalment, poseu-lo al forn i deixeu-lo coure durant 7 minuts més a 200 graus.I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu-lo amb algun cep confitat.
Anar al contingut