Arròs de carn d'olla i safrà de jiloca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Casas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Allium, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Preparació molt rica en ferro de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Carn d'olla:
- 4 talls de botifarra negra
- 4 talls de botifarra blanca
- 4 talls de careta de porc (morro i orella)
- 4 talls de gallina
- 4 talls de vedella
- 4 talls de pilota
- 150 g de cigrons (bullits en l'escudella)
- Per fer el sofregit:
- 2 grans d'all
- 2 cebes mitjanes
- 1 pebrot verd
- 2 branques de julivert
- uns brins de safrà de Jiloca
- 320 g d'arròs
- 800 cl de brou d'escudella
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli salteu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba picada i el pebrot verd picat, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir a foc suau. Quan estigui tot ros, poseu-hi el safrà i el julivert picat, remeneu-ho i deixeu-ho sofregir un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi l'arròs, remeneu-lo i deixeu-lo coure un minut. Quan l'arròs estigui transparent, cobriu-ho tot amb el brou calent i deixeu-ho coure a foc fort durant 5 minuts. A continuació, poseu-hi la carn d'olla tallada a trossets i els cigrons i deixeu-ho coure tot junt 10 minuts més a foc suau. Tot seguit, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb la carn d'olla i els cigrons.
I ja per acabar, emplateu l'arròs amb la carn d'olla i els cigrons.