Arròs de carn d'olla i safrà de jiloca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Casas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Allium, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Preparació molt rica en ferro de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Carn d'olla:
  • 4 talls de botifarra negra
  • 4 talls de botifarra blanca
  • 4 talls de careta de porc (morro i orella)
  • 4 talls de gallina
  • 4 talls de vedella
  • 4 talls de pilota
  • 150 g de cigrons (bullits en l'escudella)
  • Per fer el sofregit:
  • 2 grans d'all
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pebrot verd
  • 2 branques de julivert
  • uns brins de safrà de Jiloca
  • 320 g d'arròs
  • 800 cl de brou d'escudella
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli salteu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba picada i el pebrot verd picat, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir a foc suau. Quan estigui tot ros, poseu-hi el safrà i el julivert picat, remeneu-ho i deixeu-ho sofregir un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi l'arròs, remeneu-lo i deixeu-lo coure un minut. Quan l'arròs estigui transparent, cobriu-ho tot amb el brou calent i deixeu-ho coure a foc fort durant 5 minuts. A continuació, poseu-hi la carn d'olla tallada a trossets i els cigrons i deixeu-ho coure tot junt 10 minuts més a foc suau. Tot seguit, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar 5 minuts.

I ja per acabar, emplateu l'arròs amb la carn d'olla i els cigrons.

Anar al contingut