Arròs d'aranya i sipions
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 4 aranyes de 100 g
- 200 g de sipions
- 4 tasses d'arròs
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot vermell
- oli d'oliva
- 3/4 de l de fumet
- sal Per a la picada:
- 4 alls
- 2 cullerades de tomàquet
PREPARACIÓ
D'entrada, netegeu les aranyes, traieu-los les espines verinoses, i fregiu-les en una cassola amb oli calent.
Poca estona després, retireu les aranyes i preparareu un sofregit amb ceba, pebrot i uns quants sipions en l'oli que us ha quedat. Deixeu que es sofregeixi durant uns 5 minuts. Mentrestant aneu preparant la picada. Poseu una mica de sal en el morter perquè no saltin els alls. Piqueu els alls i després afegiu-hi dues cullerades de tomàquet. Tireu la picada a la paella del sofregit. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Tot seguit, aboqueu-hi el fumet de peix, fet amb un sofregit de ceba, pastanaga, porro i morralla. Deixeu l'arròs al foc durant un quart d'hora. Després tireu-hi una mica de sal i les aranyes. Deixeu-ho coure 5 minuts més. Per acabar, retireu la cassola del foc i guarniu-ho amb una mica de fulles de julivert.
Poca estona després, retireu les aranyes i preparareu un sofregit amb ceba, pebrot i uns quants sipions en l'oli que us ha quedat. Deixeu que es sofregeixi durant uns 5 minuts. Mentrestant aneu preparant la picada. Poseu una mica de sal en el morter perquè no saltin els alls. Piqueu els alls i després afegiu-hi dues cullerades de tomàquet. Tireu la picada a la paella del sofregit. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Tot seguit, aboqueu-hi el fumet de peix, fet amb un sofregit de ceba, pastanaga, porro i morralla. Deixeu l'arròs al foc durant un quart d'hora. Després tireu-hi una mica de sal i les aranyes. Deixeu-ho coure 5 minuts més. Per acabar, retireu la cassola del foc i guarniu-ho amb una mica de fulles de julivert.