Arròs cremós amb calamarsets i calçots

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Matías Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Goyescas, Barcelona

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES

    400 g d'arròs

  • 12 calamarsets
  • 3-4 grans d'all
  • julivert
  • 1 gotet de nata muntada
  • 4 cullerades d'allioli negat
  • 24 calçots
  • gotet de vi blanc
  • 1 l de brou d'aviram
  • 100 g de llom ibèric
  • fulles d'escarola
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

  1. Sofregiu la part blanca dels calçots tallada en rodanxes ben fines en una paella amb oli.
  2. Incorporeu-hi l'arròs i el vi blanc i deixeu-ho reduir.
  3. Després, afegiu-hi el brou d'aviram i deixeu-ho bullir durant 15 minuts.
  4. Mentrestant, sofregiu els calamarsets, afegiu-hi l'allioli negat i remeneu-ho.
  5. Després, poseu-los a sobre d'un plat amb paper de cuina absorvent.
  6. A continuació, afegiu a l'arròs el puré de calçots que prèviament haureu preparat i remeneu-ho. Incorporeu-hi la nata i la part verda dels calçots tallada a rodanxes ben fines i torneu-ho a remenar.
  7. Per acabar, emplateu l'arròs, col·loqueu-hi els calamarsetes al voltant i acompanyeu-ho amb escarola, llom ibèric tallat a tires ben fines i allioli negat.
Anar al contingut