Arròs caldós de llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400g d'arròs bomba
12 llagostins
1 cap de rap
1 ceba de Figueres
1 porro
1 pastanaga
Safrà
Pebre blanc
Oli OVE
Un got de vi blanc
Sal
Coriandre
Llorer
Aigua
PREPARACIÓ
- Netegem els 12 llagostins. En traiem el budell i els posem en un tàper amb paper sulfurat, perquè no es cremi. Ho reservem a la nevera.
- Comencem el brou: pelem i tallem una pastanaga i un porro i ho posem en una safata de forn amb un paper sulfurat a la base. Hi afegim els caps i les closques de llagostins i ho torrem al forn durant 10 minuts a 220 graus.
- Quan hagin passat els deu minuts, posem el que teníem al forn, dins d'una olla. Hi afegim una fulla de llorer, un o dos caps de rap (segons la mida) i un litre i mig d'aigua. Quan comenci a bullir, ho tindrem durant 20 minuts. Després ho deixarem reposar 30 minuts.
- Un cop reposat, colem el brou i el reservem.
- Tallem a bresa una ceba per fer-ne un sofregit. La tirarem en una cassola amb oli calent. Hi ha d'haver força oli perquè no se'ns cremi. La deixarem fins que estigui ben enrossida.
- Rentem els 400 grams d'arròs bomba una sola vegada amb aigua mineral.
- Afegim uns brins de safrà a la cassola i els deixem expandir. Aixecarem sucres afegint un got de vi blanc a la cassola.
- Posem a escalfar el brou que teníem reservat.
- Afegim l'arròs a la cassola amb la ceba i el safrà. L'enrossim.
- Un cop enrossit, afegim el brou calent i ho bullim durant 12 minuts.
- Traiem de la nevera les cues de llagostí reservades. Aturem el foc i les afegim a la cassola. Deixem que es coguin amb l'escalfor residual.