Arròs caldós de llagostins

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400g d'arròs bomba

    12 llagostins

    1 cap de rap

    1 ceba de Figueres

    1 porro

    1 pastanaga

    Safrà

    Pebre blanc

    Oli OVE

    Un got de vi blanc

    Sal

    Coriandre

    Llorer

    Aigua

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem els 12 llagostins. En traiem el budell i els posem en un tàper amb paper sulfurat, perquè no es cremi. Ho reservem a la nevera.
  2. Comencem el brou: pelem i tallem una pastanaga i un porro i ho posem en una safata de forn amb un paper sulfurat a la base. Hi afegim els caps i les closques de llagostins i ho torrem al forn durant 10 minuts a 220 graus.
  3. Quan hagin passat els deu minuts, posem el que teníem al forn, dins d'una olla. Hi afegim una fulla de llorer, un o dos caps de rap (segons la mida) i un litre i mig d'aigua. Quan comenci a bullir, ho tindrem durant 20 minuts. Després ho deixarem reposar 30 minuts.
  4. Un cop reposat, colem el brou i el reservem.
  5. Tallem a bresa una ceba per fer-ne un sofregit. La tirarem en una cassola amb oli calent. Hi ha d'haver força oli perquè no se'ns cremi. La deixarem fins que estigui ben enrossida.
  6. Rentem els 400 grams d'arròs bomba una sola vegada amb aigua mineral.
  7. Afegim uns brins de safrà a la cassola i els deixem expandir. Aixecarem sucres afegint un got de vi blanc a la cassola.
  8. Posem a escalfar el brou que teníem reservat.
  9. Afegim l'arròs a la cassola amb la ceba i el safrà. L'enrossim.
  10.  Un cop enrossit, afegim el brou calent i ho bullim durant 12 minuts.
  11. Traiem de la nevera les cues de llagostí reservades. Aturem el foc i les afegim a la cassola. Deixem que es coguin amb l'escalfor residual.

 

Anar al contingut