Arròs caldós amb rap i escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Bayerri
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Botavara, L'Ampolla
INGREDIENTS
- 1/2 kg de rap
- 8 escamarlans
- brou de peix
- 4 grapats d'arròs
- 1 cullerada de salsa romesco
- 2 grans d'all
- 1 ceba
- 1 pebrot roig
- 3 o 4 tomàquets pelats
- pebre roig dolç
- safrà
- julivert
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu els escamarlans en una cassola amb oli calent.
Quan estiguin sofregits, retireu-los de la cassola i reserveu-los en un plat. Tot seguit, sofregiu el rap durant dos minuts a la mateixa cassola. Després, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo en un plat. Per fer el sofregit, poseu la ceba picada, l'all picat, el julivert picat, el pebrot vermell picat i el tomàquet triturat a la mateixa cassola. Remeneu-ho i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi l'arròs, el pebre roig dolç, el safrà i la salsa romesco, i torneu-ho a remenar. A continuació, afegiu-hi el brou de peix i deixeu-ho coure 10 minuts més. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i incorporeu-hi el rap, els escamarlans i les cloïsses. Deixeu-ho coure 5 minuts i ja tindreu l'arròs a punt.
Quan estiguin sofregits, retireu-los de la cassola i reserveu-los en un plat. Tot seguit, sofregiu el rap durant dos minuts a la mateixa cassola. Després, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo en un plat. Per fer el sofregit, poseu la ceba picada, l'all picat, el julivert picat, el pebrot vermell picat i el tomàquet triturat a la mateixa cassola. Remeneu-ho i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi l'arròs, el pebre roig dolç, el safrà i la salsa romesco, i torneu-ho a remenar. A continuació, afegiu-hi el brou de peix i deixeu-ho coure 10 minuts més. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i incorporeu-hi el rap, els escamarlans i les cloïsses. Deixeu-ho coure 5 minuts i ja tindreu l'arròs a punt.