Arròs bomba amb escamarlans i cloïsses

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port

INGREDIENTS

  • 8 escamarlans
  • 1 ceba mitjana
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 sèpies de 250 g
  • 20 cloïsses
  • 3 grans d'all
  • 450 g d'arròs bomba
  • tomàquet ratllat
  • sal i oli Per al fumet:
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1/2 cabeça d'all
  • 1/2 nyora
  • api
  • peix de roca
  • 250 g de crancs
  • aigua

PREPARACIÓ

Per fer el fumet de peix, sofregiu la ceba, el porro, els alls i els crancs.
Després, afegiu-hi la nyora, tireu-hi l'aigua i el peix de roca. Deixeu-ho bullir durant 25 o 30 minuts. Poseu oli en una cassola i fregiu-hi els escamarlans per ambdues bandes, afegiu-hi la sèpia trossejada, la ceba trinxada i el pebrot vermell picat. Un cop ros el sofregit, afegiu-hi una cullerada de tomàquet ratllat i l'all picat. Remeneu-ho una mica i tireu-hi l'arròs i el fumet de peix. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure. Passats 10 minuts, poseu-hi les cloïsses i deixeu-ho acabar de coure. Abans de servir, deixeu reposar l'arròs una estona.
Anar al contingut