Arròs amb sípia, ceps i gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 gambes
- 100 g de bolets
- 12 sipietes
- 1/2 kg de peix per al fumet
- 1 all tendre
- 1 ceba tendra
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 320 g d'arròs
- 3 cebes
- 1 pebrot verd
- oli d'oliva
- aigua
- sal Per a la picada:
- 1 gra d'all
- julivert
PREPARACIÓ
Per fer el fumet de peix poseu oli en una olla i afegiu-hi les verdures.
Incorporeu-hi els bolets secs, els caps de les gambes, el peix de roca (conegut també com peix de sopa: caps de rap, crancs de riu, galeres...). Després afegiu-hi aigua, tapeu l'olla i deixeu-ho bullir 20 minuts. Per fer el sofregit de l'arròs poseu ceba i pebrot verd en una paella i deixeu-ho coure a foc lent. Quan tingueu el sofregit gairebé fet, afegiu-hi les sipietes (dues per persona). Després afegiu-hi els ceps remullats. Doneu-hi quatre voltes i afegiu-hi l'arròs (80 grams per persona). Incorporeu-hi 1/2 litre de brou per persona i deixeu-ho coure durant 20 minuts a foc viu. Mentrestant, podeu fer la picada d'all i julivert. Quan faltin dos minuts per retirar l'arròs del foc, afegiu-hi l'aigua dels ceps, les gambes pelades i la picada d'all i julivert. Si us agrada l'arròs més caldós, podeu incorporar-hi una mica més de suc. Barregeu-ho bé. Finalment apagueu el foc i deixeu reposar l'arròs.
Incorporeu-hi els bolets secs, els caps de les gambes, el peix de roca (conegut també com peix de sopa: caps de rap, crancs de riu, galeres...). Després afegiu-hi aigua, tapeu l'olla i deixeu-ho bullir 20 minuts. Per fer el sofregit de l'arròs poseu ceba i pebrot verd en una paella i deixeu-ho coure a foc lent. Quan tingueu el sofregit gairebé fet, afegiu-hi les sipietes (dues per persona). Després afegiu-hi els ceps remullats. Doneu-hi quatre voltes i afegiu-hi l'arròs (80 grams per persona). Incorporeu-hi 1/2 litre de brou per persona i deixeu-ho coure durant 20 minuts a foc viu. Mentrestant, podeu fer la picada d'all i julivert. Quan faltin dos minuts per retirar l'arròs del foc, afegiu-hi l'aigua dels ceps, les gambes pelades i la picada d'all i julivert. Si us agrada l'arròs més caldós, podeu incorporar-hi una mica més de suc. Barregeu-ho bé. Finalment apagueu el foc i deixeu reposar l'arròs.