Per començar, poseu les nyores en aigua per hidratar-les i, en una paella antiadherent amb un raig d'oli, fregiu-hi les sardines, prèviament enfarinades, amb un punt de sal, un minut per cada cara. Seguidament, traieu-les de la cassola, reserveu-les i coleu l'oli.
A continuació, piqueu l'all i el julivert, reserveu-ho, talleu petit el pebrot verd i sofregiu-lo a la cassola de les sardines durant un parell de minuts.
Mentre l'aigua del pebrot s'evapora, grateu la polpa de les nyores, poseu-la en un bol juntament amb l'aigua, que ja teniu mesurada, i tritureu-ho amb el pímer.
Tot seguit, poseu l'all i el julivert a la cassola amb el pebrot, deixeu-ho enrossir uns 30 segons, afegiu-hi el vermut blanc i deixeu que s'evapori del tot. Quan s'hagi evaporat, aboqueu l'aigua amb nyora a la cassola i espereu que arrenqui el bull. Després, poseu-hi l'arròs, deixeu-ho coure 6 minuts sense remenar, afegiu-hi els pèsols, rectifiqueu-ho, si convé, de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 7 minuts més a foc baix.
Finalment, retireu la cassola del foc, col·loqueu-hi al damunt les sardines, tapeu-la i deixeu-ho reposar durant 2 minuts abans de servir-ho.