Arròs amb nècores
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Passadís del Pep, Barcelona
INGREDIENTS
- 6 nècores
- 1 pebrot verd
- 1 cabeça d'alls
- 1 fulla de llorer
- 4 cloïsses
- 8 musclos
- 2 sípies
- 4 galeres
- 6 tomàquets
- 8 crancs de sorra
- oli d'oliva
- pebre vermell dolç
- 1 copa de conyac
- 300 g d'arròs
- sal Per al fumet:
- 2 cebes de Figueres
- 1 porro
- api
- 1 cap de rap
PREPARACIÓ
Per començar, rossegeu en una cassola amb oli els crancs, les galeres i les nècores tallades amb el seu caldo.
Quan s'hagin rossejat, incorporeu-hi el conyac i flamegeu-ho. Després, retireu el marisc de la cassola. Per fer el sofregit, incorporeu les sípies netes i tallades a la cassola on heu rossejat el marisc. Afegiu-hi sal, el pebrot verd picat, els alls amb pell, la ceba trinxada, els tomàquets pelats i deixeu-ho sofregir. A continuació, incorporeu-hi el pebre vermell dolç, el llorer i el marisc rossejat. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Quan l'arròs estigui daurat, poseu-hi el fumet colat que prèviament haureu preparat bullint les cebes, el porro, l'api i el cap de rap. Deixeu-ho coure 7 o 8 minuts a foc ràpid. Després, afegiu-hi les cloïsses, els musclos i espereu que s'obrin. I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podreu emplatar-ho.
Quan s'hagin rossejat, incorporeu-hi el conyac i flamegeu-ho. Després, retireu el marisc de la cassola. Per fer el sofregit, incorporeu les sípies netes i tallades a la cassola on heu rossejat el marisc. Afegiu-hi sal, el pebrot verd picat, els alls amb pell, la ceba trinxada, els tomàquets pelats i deixeu-ho sofregir. A continuació, incorporeu-hi el pebre vermell dolç, el llorer i el marisc rossejat. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Quan l'arròs estigui daurat, poseu-hi el fumet colat que prèviament haureu preparat bullint les cebes, el porro, l'api i el cap de rap. Deixeu-ho coure 7 o 8 minuts a foc ràpid. Després, afegiu-hi les cloïsses, els musclos i espereu que s'obrin. I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podreu emplatar-ho.