Arròs amb llet de coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La "llet de coco" és una beguda energètica rica en greixos saturats, que s'obté triturant la polpa tendra del coco barrejada amb aigua.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 ml de llet fresca de vaca
400 ml de llet de coco
200 g d'arròs bomba
120 g de sucre blanc
1 branquilló de citronella
Per a les galetes
50 g de sucre de llustre
50 g de mantega
50 g de farina
50 g clara d'ou (unes 2 clares)
Encenalls coco torrat
PREPARACIÓ
- Escalfem en un pot 600 ml de llet fresca i hi afegim 120g de sucre blanc. Ho remenem.
- Tallem un branquilló de citronella, l'aixafem amb el morter i quan arrenqui el bull l'afegim al pot de la llet. Ho retirem i ho deixem infusionar 10 min.
- Rentem 1 cop 200 g d'arròs bomba.
- Escalfem en una cassola 400 ml de llet de coco i quan bulli hi afegim l'arròs i el deixem coure 15 minuts a foc baix.
- Retirem la citronella i aboquem la infusió a l'arròs, ho remenem i ho deixem bullir a foc baix 10 minuts més.
- Retirem la cassola del foc i la deixem reposar 5 minuts.
- Repartim l'arròs amb llet en 4 terrines, les posem en una safata, les filmem i les deixem refredar. Quan hagin perdut temperatura les portem a la nevera durant un mínim de 2 hores.
- Tamisem 50 g de farina en un bol i hi afegim 50 g de sucre de llustre. Ho barregem.
- Agafem 2 ous i separem clares de rovells.
- Muntem les clares i hi afegim 50 g de mantega mig pomada.
- Incorporem les clares muntades al bol de la farina i el sucre i ho barregem.
- Estenem la massa sobre una safata coberta amb paper sulfurat donant-li forma de llengua. Ho posem al forn a 180º durant 7 minuts.
- Traiem la massa del forn, la posem a la fusta amb la safata de forn calenta i hi donem forma de crespells (enrotllada).
- Traiem els bols d'arròs de la nevera.
- Posem pel damunt de l'arròs encenalls de coco torrat i en un pot de vidre les galetes i llest.