Arròs amb llet de coco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La "llet de coco" és una beguda energètica rica en greixos saturats, que s'obté triturant la polpa tendra del coco barrejada amb aigua.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

     

    600 ml de llet fresca de vaca

    400 ml de llet de coco

    200 g d'arròs bomba

    120 g de sucre blanc

    1 branquilló de citronella

     

    Per a les galetes

    50 g de sucre de llustre

    50 g de mantega

    50 g de farina

    50 g clara d'ou  (unes 2 clares)

    Encenalls coco torrat

PREPARACIÓ

  1. Escalfem en un pot 600 ml de llet fresca i hi afegim 120g de sucre blanc. Ho remenem.
  2. Tallem un branquilló de citronella, l'aixafem amb el morter i quan arrenqui el bull l'afegim al pot de la llet. Ho retirem  i ho deixem infusionar 10 min.
  3. Rentem 1 cop 200 g d'arròs bomba.
  4. Escalfem en una cassola 400 ml de llet de coco  i quan bulli hi afegim l'arròs i el deixem coure 15 minuts a foc baix.
  5. Retirem la citronella i aboquem la infusió a l'arròs, ho remenem i ho deixem bullir a foc baix 10 minuts més.
  6. Retirem la cassola del foc i la deixem reposar 5 minuts.
  7. Repartim l'arròs amb llet en 4 terrines, les posem en una safata, les filmem i les deixem refredar. Quan hagin perdut temperatura  les portem a la nevera durant un mínim de 2 hores.
  8. Tamisem 50 g de farina en un bol i hi afegim 50 g de sucre de llustre. Ho barregem.
  9. Agafem 2 ous i separem clares de rovells.
  10. Muntem les clares i hi afegim 50 g de mantega mig pomada.
  11. Incorporem les clares muntades al bol de la farina i el sucre i ho barregem.
  12. Estenem la massa sobre una safata coberta amb paper sulfurat donant-li forma de llengua. Ho posem al forn a 180º durant 7 minuts.
  13. Traiem la massa del forn, la posem a la fusta amb la safata de forn calenta i hi donem forma de crespells (enrotllada).
  14. Traiem els bols d'arròs de la nevera.
  15. Posem pel damunt de l'arròs encenalls de coco torrat i en un pot de vidre les galetes i llest.
Anar al contingut