Arròs amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Ruscalleda
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs precuit mescla de blanc i salvatge
- 16 escamarlans
- 10 alls tendres
- 1 pebrot verd
- 3 pebrots del piquillo
- 30 g de formatge parmesà ratllat
- 1 gotet de xerès sec
- oli d'oliva
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, talleu els caps dels escamarlans i sofregiu-los en una cassola amb una mica d'oli.
Tot seguit, salpebreu-los, incorporeu-hi el xerès i deixeu-ho reduir una mica. Afegiu una mica més d'oli al sofregit i remeneu-ho. Quan el sofregit estigui acabat, passeu-lo per un colador xinès. A continuació, poseu l'oli resultant del sofregit en una paella. Incorporeu-hi l'all tendre i el pebrot verd picats, sal i pebre. Sofregiu-los procurant que no quedi massa confitat. Després, amaniu l'arròs cuit amb el sofregit d'all tendre i pebrot, incorporeu-hi els pebrots del piquillo i remeneu-ho. I ja per acabar, disposeu l'arròs en una cassola, poseu-hi les cues dels escamarlans pelades per sobre i cobriu-ho amb una mica de formatge ratllat. Deixeu-ho coure al forn durant 7 minuts a 190 graus.
Tot seguit, salpebreu-los, incorporeu-hi el xerès i deixeu-ho reduir una mica. Afegiu una mica més d'oli al sofregit i remeneu-ho. Quan el sofregit estigui acabat, passeu-lo per un colador xinès. A continuació, poseu l'oli resultant del sofregit en una paella. Incorporeu-hi l'all tendre i el pebrot verd picats, sal i pebre. Sofregiu-los procurant que no quedi massa confitat. Després, amaniu l'arròs cuit amb el sofregit d'all tendre i pebrot, incorporeu-hi els pebrots del piquillo i remeneu-ho. I ja per acabar, disposeu l'arròs en una cassola, poseu-hi les cues dels escamarlans pelades per sobre i cobriu-ho amb una mica de formatge ratllat. Deixeu-ho coure al forn durant 7 minuts a 190 graus.