Arròs amb crosta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Elche
INGREDIENTS
- 1/2 conill
- 1/4 pollastre
- 200 g d'embotit (botifarra blanca, botifarró, etc...)
- 400 g d'arròs
- 3 tomàquets madurs
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 100 g de cigrons bullits
- 8 ous
- 1 llimona
- julivert
- sal i safrà
PREPARACIÓ
Per començar, daureu el pollastre i el conill (tallats a trossos) en una paella amb oli calent.
Quan la carn estigui ben fregida, poseu-la en una cassola de fang. Feu servir la mateixa paella per a saltar-hi lleugerament l'embotit (botifarra blanca, botifarró...) Reserveu-ho. Incorporeu el tomàquet a la cassola i sofregiu-lo. Tot seguit, aboqueu-hi l'aigua calenta, sal i safrà. Deixeu-ho bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi l'arròs i els cigrons cuits. 15 minuts després, afegiu-hi l'embotit i deixeu-ho al foc fins que l'arròs quedi ben sec. Mentrestant bateu els ous, juntament amb sal, julivert i ratlladura de llimona. Tireu aquesta barreja al damunt de l'arròs i gratineu-ho al forn durant uns 5 minuts.
Quan la carn estigui ben fregida, poseu-la en una cassola de fang. Feu servir la mateixa paella per a saltar-hi lleugerament l'embotit (botifarra blanca, botifarró...) Reserveu-ho. Incorporeu el tomàquet a la cassola i sofregiu-lo. Tot seguit, aboqueu-hi l'aigua calenta, sal i safrà. Deixeu-ho bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi l'arròs i els cigrons cuits. 15 minuts després, afegiu-hi l'embotit i deixeu-ho al foc fins que l'arròs quedi ben sec. Mentrestant bateu els ous, juntament amb sal, julivert i ratlladura de llimona. Tireu aquesta barreja al damunt de l'arròs i gratineu-ho al forn durant uns 5 minuts.