Arròs amb conill i fredolics (i algun rovelló)

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • Una ceba
  • Un pebrot verd
  • Llard (greix de porc)
  • Mig conill
  • Un fetge de conill
  • Un parell o tres de tomàquets
  • Un bol d'arròs
  • Aigua
  • Pebre vermell
  • Fredolics i rovellons
  • Oli d'oliva
  • Sal

PREPARACIÓ

1. Primer de tot, posem llard a dues cassoles diferents: la de la picada i la del conill.
2. Posem la ceba i una mica de pebrot verd a la cassola de la picada. És molt important que la ceba estigui ben dauradeta. Per tant, ho deixarem a foc lent.
3. A l'altra cassola, on el greix de porc ja està ben desfet, hi afegirem mig conill. També hi tirem una mica de sal.
4. Deixem que la ceba es vagi fent, vigilant-la fins que quedi ben daurada, mentre el conill també s'enrosseix. La cocció del conill durarà aproximadament uns quinze minuts.
5. Netegem els bolets i els deixem en remull una estona, aproximadament un quart.
6. Els bolets més grossos els tallem, i els que són petits els deixem sencers.
7. Posem oli en una paella i hi afegim els bolets que hem de fregir. Tirem una mica de sal sobre els bolets, perquè ajuda a fer-los perdre l'aigua.
8. Tenim, doncs, al foc dues cassoles i una paella alhora. Mentrestant, piquem els tomàquets.
9. Piquem el fetge de conill.
10. Afegim el fetge de conill a la picada, l'all i julivert i el tomàquet.
11. Quan el conill s'hagi enrossit l'afegim a la picada, vigilant que no hi caigui gaire suc i així no quedi greixós.
12. Omplim d'arròs un bol i l'afegim a la cassola.
13. Anem remenant l'arròs i hi afegim una mica de pebre vermell.
14. Hi afegim una mica d'aigua calenta perquè l'interior de la paella vagi bullint a foc lent durant 18 minuts.
15. Quan només hagin passat 10 minuts, hi afegim els bolets.
16. Un cop passats els 18 minuts, ho deixem reposar tot durant 2 minuts.
17. El plat ja està llest per servir-lo.
Anar al contingut