Arròs amb cloïsses, musclos, sèpia i cor de tonyina
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 300 g d'arròs bomba
- 120 g de cloïsses
- 120 g de musclos
- 1 sèpia
- 60 g d'ous de tonyina secs
- 2 grans d'all
- 30 g de tomàquet sec
- 600 cl de brou de peix
- 1 dl de vi blanc sec
- Sal
- Safrà
PREPARACIÓ
1. Netegeu i obriu les cloïsses i musclos, de pocs en pocs, en un cassó amb aigua bullint i retireu-los just quan les closques s'obren. Reserveu-los, coleu l'aigua de cocció i guardeu-la.
2. Netegeu la sèpia i talleu-la a juliana.
3. Sofregiu en una cassola el tomàquet sec i l'all amb una mica d'oli. Afegiu-hi la sèpia i cobriu amb el vi blanc. Coeu-ho tapat durant 2 minuts.
4. Tireu l'arròs al sofregit i coeu-lo amb el brou de peix i el suc de cocció. Incorporeu-hi cloïsses i musclos. Rectifiqueu de sal.
5. Ratlleu al darrer moment, pel damunt, ous secs de tonyina.
TRUCS I CONSELLS
· El mateix plat, a Sardenya s'elabora amb una mena de pasta semblant al cus-cus anomenada "fregola sarda".
· Substituïu els ous de tonyina per ous de llíssera o cor sec de tonyina.
· Acompanyeu-ho amb un vi blanc del Priorat.
2. Netegeu la sèpia i talleu-la a juliana.
3. Sofregiu en una cassola el tomàquet sec i l'all amb una mica d'oli. Afegiu-hi la sèpia i cobriu amb el vi blanc. Coeu-ho tapat durant 2 minuts.
4. Tireu l'arròs al sofregit i coeu-lo amb el brou de peix i el suc de cocció. Incorporeu-hi cloïsses i musclos. Rectifiqueu de sal.
5. Ratlleu al darrer moment, pel damunt, ous secs de tonyina.
TRUCS I CONSELLS
· El mateix plat, a Sardenya s'elabora amb una mena de pasta semblant al cus-cus anomenada "fregola sarda".
· Substituïu els ous de tonyina per ous de llíssera o cor sec de tonyina.
· Acompanyeu-ho amb un vi blanc del Priorat.