Arròs amb capipota i escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Gruber
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Syrah (Hotel AB Skipper), Barcelona
INGREDIENTS
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 6 tomàquets madurs
- 1 bitxo
- 1 fulla de llorer
- 1 gra d'all
- 200 g de bacó
- 300 g de capipota
- 350 g d'arròs
- 8 escamarlans
- 1 nou de mantega
- 10 g de sucre
- oli d'oliva i sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu una ceba picada juntament amb el bitxo i la fulla de llorer.
Quan estigui daurada, afegiu-hi un tomàquet picat, el bacó, el capipota tallat a dauets i l'aigua, i deixeu-ho coure a foc suau.
Mentrestant, poseu en una safata l'altra ceba, el tomàquet, les pastanagues i l'all, tot tallat a daus, amaniu-ho amb oli i sal i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 180 graus. Després, afegiu-hi els caps dels escamarlans, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts més. Seguidament, coleu-ho i reserveu el brou.
A continuació, afegiu el brou a la cassola del sofregit, rectifiqueu-ho de sal i sucre, remeneu-ho bé, poseu-hi l'arròs i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Tot seguit, afegiu-hi una mica de mantega i les cues dels escamarlans prèviament pelades i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les cues d'escamarlans a sobre.
Quan estigui daurada, afegiu-hi un tomàquet picat, el bacó, el capipota tallat a dauets i l'aigua, i deixeu-ho coure a foc suau.
Mentrestant, poseu en una safata l'altra ceba, el tomàquet, les pastanagues i l'all, tot tallat a daus, amaniu-ho amb oli i sal i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 180 graus. Després, afegiu-hi els caps dels escamarlans, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts més. Seguidament, coleu-ho i reserveu el brou.
A continuació, afegiu el brou a la cassola del sofregit, rectifiqueu-ho de sal i sucre, remeneu-ho bé, poseu-hi l'arròs i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Tot seguit, afegiu-hi una mica de mantega i les cues dels escamarlans prèviament pelades i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les cues d'escamarlans a sobre.