Arròs amb calamars i ceba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roger Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Mifanera, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 calamars grossos
- 100 g d'arròs
- 1 ceba
- 1 bossa de tinta
- oli d'all i julivert
- sal
- oli d'oliva
- pebre blanc
- vinagre de sushi
- porradell
PREPARACIÓ
Per fer el sofregit, en una paella amb una mica d'oli d'oliva, sofregiu la ceba picada a foc suau.
Quan estigui daurada, afegiu-hi les potes de calamars picades, una mica d'oli d'all i julivert, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure.
Mentrestant, en una cassola amb aigua i sal abundant bulliu els calamars sencers durant 3 minuts. Després, retireu-los de la cassola i reserveu-los.
A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu l'arròs. Quan estigui cuit, coleu-lo, poseu-lo en un bol, afegiu-hi el vinagre de sushi, el pebre blanc i el sofregit i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, farciu els calamars amb la barreja d'arròs i sofregit i deixeu-los refredar a la nevera durant 30 minuts.
Finalment, talleu-lo a rodanxes gruixudes i salteu-les en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, poseu una mica de tinta de calamar i oli d'all i julivert a la base del plat, poseu-hi les rodanxes de calamar a sobre i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.
Quan estigui daurada, afegiu-hi les potes de calamars picades, una mica d'oli d'all i julivert, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure.
Mentrestant, en una cassola amb aigua i sal abundant bulliu els calamars sencers durant 3 minuts. Després, retireu-los de la cassola i reserveu-los.
A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu l'arròs. Quan estigui cuit, coleu-lo, poseu-lo en un bol, afegiu-hi el vinagre de sushi, el pebre blanc i el sofregit i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, farciu els calamars amb la barreja d'arròs i sofregit i deixeu-los refredar a la nevera durant 30 minuts.
Finalment, talleu-lo a rodanxes gruixudes i salteu-les en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, poseu una mica de tinta de calamar i oli d'all i julivert a la base del plat, poseu-hi les rodanxes de calamar a sobre i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.