Arròs amb calamars i ceba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Roger Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Mifanera, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 calamars grossos
  • 100 g d'arròs
  • 1 ceba
  • 1 bossa de tinta
  • oli d'all i julivert
  • sal
  • oli d'oliva
  • pebre blanc
  • vinagre de sushi
  • porradell

PREPARACIÓ

Per fer el sofregit, en una paella amb una mica d'oli d'oliva, sofregiu la ceba picada a foc suau.
Quan estigui daurada, afegiu-hi les potes de calamars picades, una mica d'oli d'all i julivert, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure.

Mentrestant, en una cassola amb aigua i sal abundant bulliu els calamars sencers durant 3 minuts. Després, retireu-los de la cassola i reserveu-los.

A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu l'arròs. Quan estigui cuit, coleu-lo, poseu-lo en un bol, afegiu-hi el vinagre de sushi, el pebre blanc i el sofregit i remeneu-ho tot bé.

Tot seguit, farciu els calamars amb la barreja d'arròs i sofregit i deixeu-los refredar a la nevera durant 30 minuts.

Finalment, talleu-lo a rodanxes gruixudes i salteu-les en una paella amb una mica d'oli.

I ja per acabar, poseu una mica de tinta de calamar i oli d'all i julivert a la base del plat, poseu-hi les rodanxes de calamar a sobre i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.
Anar al contingut