Arròs a la cassola amb confitat de porc i múrgoles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Gaspà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Lo Ponts, Ponts (Noguera)
- Informació nutricional -Obre
Les múrgoles, com la majoria dels bolets conté més d'un 90% d'aigua i aporta fibra, vitamines, minerals i molt poques caloriesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a l'arròs:
- brou de verdures i carns.
- una ceba petita
- una cullerada sopera de puré de nyores
- 1,2 litres de brou de carn i verdura
- 400 g d'arròs bomba
- 300 g de múrgoles
- sal i pebre
- Per al confitat:
- 4 talls (de 10 cm) de costella salpebrada
- 4 talls de botifarra somalla
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer el confitat, fregiu les carns en oli d'oliva abundant, passeu-les a una cassola, cobertes pel mateix oli i coeu-les a foc baix durant 2 o 3 hores fins que la costella sigui tendra.
Per fer l'arròs, en una cassola, feu un sofregit amb la ceba picada, a foc molt lent, amb una mica de l'oli del confitat.
Mentrestant, ofegueu els bolets amb una mica d'oli en una paella a foc mitjà, salpebreu-los, reserveu-los, i poseu a escalfar el brou en un cassó al foc.
Quan la ceba estigui cuita, afegiu-hi el puré de nyora, deixeu-ho coure 1 minut, poseu-hi l'arròs i continueu el sofregit un minut més. Després, afegiu-hi 1.200 ml del brou calent i remeneu el conjunt diverses vegades durant la cocció, que en total és d'uns 18 minuts. Després, abaixeu el foc, i afegiu-hi els bolets per aromatitzar l'arròs. Finalment, apagueu el foc, poseu-hi els talls del confitat de porc i deixeu-ho reposar 2 minuts.
I ja per acabar, ja podeu servir l'arròs.
Per fer l'arròs, en una cassola, feu un sofregit amb la ceba picada, a foc molt lent, amb una mica de l'oli del confitat.
Mentrestant, ofegueu els bolets amb una mica d'oli en una paella a foc mitjà, salpebreu-los, reserveu-los, i poseu a escalfar el brou en un cassó al foc.
Quan la ceba estigui cuita, afegiu-hi el puré de nyora, deixeu-ho coure 1 minut, poseu-hi l'arròs i continueu el sofregit un minut més. Després, afegiu-hi 1.200 ml del brou calent i remeneu el conjunt diverses vegades durant la cocció, que en total és d'uns 18 minuts. Després, abaixeu el foc, i afegiu-hi els bolets per aromatitzar l'arròs. Finalment, apagueu el foc, poseu-hi els talls del confitat de porc i deixeu-ho reposar 2 minuts.
I ja per acabar, ja podeu servir l'arròs.