Arròs a banda i caldereta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Ruiz
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fragata, Sitges
INGREDIENTS
- 350 d'arròs Vialone Nano
- 200 g de rap
- 2 llamàntols
- 4 gambes de Vilanova
- 4 llagostins
- 100 g de faves
- 100 g de pèsols
- 1 l de fumet de peix vermell
- oli d'oliva
- Per a la salsa marinera:
- 1 kg de ceba
- 100 g de pebrot vermell
- 200 g de tomàquet
- 2 cullerades de pebre dolç
- 2 cullerades de farina
- 1/4 de l de vi blanc
- 1 l de fumet de peix vermell
- sal i pebre
- oli d'oliva
- allioli
PREPARACIÓ
Per fer la salsa marinera, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i el pebrot, tot tallat a dauets. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el tomàquet tallat a quarts i deixeu-ho coure una estona.
Seguidament, poseu-hi la farina, el pebre dolç i el vi blanc. Quan el vi hagi reduït, afegiu-hi el fumet, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure una estona. Després, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, en una altra cassola amb una mica d'oli, salteu el llamàntol tallat a trossos durant un parell de minuts i retireu-lo.
A la mateixa cassola, salteu el rap tallat a trossos durant un parell de minuts i retireu-lo.
Després, a la mateixa paella salteu les gambes i els llagostins també durant un parell de minuts i retireu-los.
Tot seguit, poseu tot el marisc a la cassola de la salsa marinera i deixeu-ho coure tot junt durant uns 5 minuts.
Finalment, en un paella amb una mica d'oli, salteu l'arròs durant un parell de minuts.
Seguidament, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho coure.
Quan estigui bullint, poseu-hi les faves i els pèsols i deixeu-ho coure tot junt durant uns 20 minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi una mica d'allioli per sobre i serviu la salsa marinera amb el marisc en una cassola a part.
Seguidament, poseu-hi la farina, el pebre dolç i el vi blanc. Quan el vi hagi reduït, afegiu-hi el fumet, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure una estona. Després, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, en una altra cassola amb una mica d'oli, salteu el llamàntol tallat a trossos durant un parell de minuts i retireu-lo.
A la mateixa cassola, salteu el rap tallat a trossos durant un parell de minuts i retireu-lo.
Després, a la mateixa paella salteu les gambes i els llagostins també durant un parell de minuts i retireu-los.
Tot seguit, poseu tot el marisc a la cassola de la salsa marinera i deixeu-ho coure tot junt durant uns 5 minuts.
Finalment, en un paella amb una mica d'oli, salteu l'arròs durant un parell de minuts.
Seguidament, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho coure.
Quan estigui bullint, poseu-hi les faves i els pèsols i deixeu-ho coure tot junt durant uns 20 minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi una mica d'allioli per sobre i serviu la salsa marinera amb el marisc en una cassola a part.