Arrop de fruita amb sorbet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fèlix Aranda
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Blay vinticinc, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- 1 l de most de vi negre
- 4 figues
- 20 grans de raïm
- 1 préssec de l'Ordal
- Per al sorbet de vi:
- 405 cl d'aigua
- 20 g de glucosa
- 140 g de sacarosa
- 5 g d'estabilitzant
- 1/4 de litre de vi blanc dolç
PREPARACIÓ
Per fer el sorbet, poseu l'aigua i la glucosa en un cassó, remeneu-ho bé i deixeu-ho escalfar fins que arribi a 40 graus.
Seguidament, afegiu-hi la sacarosa i l'estabilitzant i deixeu-ho escalfar fins als 80 graus. Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant 12 hores. Finalment, afegiu-hi el vi blanc dolç, poseu-ho a la sorbetera i deixeu-ho refredar al congelador.
A continuació, poseu el most en un cassó al foc i deixeu-lo reduir. Quan estigui mig reduït, poseu-hi les figues tallades a quarts, els grans de raïm i el préssec tallat a daus i deixeu-ho confitar durant 10 minuts. Tot seguit, retireu les fruites del cassó i deixeu refredar la reducció de most.
I ja per acabar, emplateu les fruites confitades, salseu-les amb la reducció de most i guarniu el plat amb una caneló de sorbet de vi.
Seguidament, afegiu-hi la sacarosa i l'estabilitzant i deixeu-ho escalfar fins als 80 graus. Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant 12 hores. Finalment, afegiu-hi el vi blanc dolç, poseu-ho a la sorbetera i deixeu-ho refredar al congelador.
A continuació, poseu el most en un cassó al foc i deixeu-lo reduir. Quan estigui mig reduït, poseu-hi les figues tallades a quarts, els grans de raïm i el préssec tallat a daus i deixeu-ho confitar durant 10 minuts. Tot seguit, retireu les fruites del cassó i deixeu refredar la reducció de most.
I ja per acabar, emplateu les fruites confitades, salseu-les amb la reducció de most i guarniu el plat amb una caneló de sorbet de vi.