Arrollado de huaso (Rotllo de porc) - Xile

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Eliana Bozo, Barcelona

INGREDIENTS

  • un tros de pell de porc
  • carn magra de porc
  • pebre vermell picant
  • vinagre
  • orenga
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Demaneu a la cansaladeria un tros de pell de porc de, més o menys, un pam i mig d'ample.
Talleu la carn magra a tires llargues i primes i adobeu-la amb orenga, pebre vermell picant i vinagre. Deixeu-la en adob d'un dia per l'altre.
Estireu el tros de pell de porc i poseu-hi les tires de carn adobada al mig. Enrotlleu la pell i lligueu aquesta peça amb fil de cuina perquè quedi compacta en coure.
Poseu una olla al foc amb aigua i sal; quan bulli, poseu-hi el rotllo de carn (ha de quedar cobert d'aigua) i feu-lo coure durant 1 hora. Si feu servir una olla de pressió, amb mitja hora n'hi haurà prou.
Deixeu refredar el rotllo dins de l'aigua de cocció. Un cop refredat, retireu el rotllo de carn de l'olla, talleu-lo i serviu-lo.
Us el podeu menjar posant-ne uns quants talls dins un pan amasado partit per la meitat i amb una mica d'ensalada chilena per sobre, com si fos un entrepà.

Nota:
No llenceu el brou de coure l'arrollado, ja que el podreu aprofitar per preparar algun altre plat.

Anar al contingut