Arrels rostides

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 nyàmeres

    2 patates "ratte"

    1 nap negre

    1 api-rave

    1 malanga

    1 col-i-rave

    1 pastanaga violeta

    1 pastanaga taronja

    1 rave

    Fulles de fonoll

    125 g de recuit de drap

    Nous

    Brins de safrà

    Un raig de vi ranci

    Whisky

    Oli OVE 

    Pebre negre

    Sal grossa

    Créixens

    Vinagre merlot agredolç

     

PREPARACIÓ

 

  1. Rentem a la pica 1 nap negre, 1 api-rave, 1 col-i-rave, 2 nyàmeres, 2 patates "ratte", 1 pastanaga violeta,  1 pastanaga taronja i 1 malanga.
  2. Escampem sal grossa en el fons de 2 safates. Repartim les arrels:  en una safata, l'api-rave tallat a trossos grans, la col-i-rave i la malanga; a l'altra, les nyàmeres, les pastanagues i les patates. Cobrim les arrels amb sal grossa.
  3. Enfornem la safata de les arrels grans a 180° durant 20 minuts (d'un total dels 45 que seran al forn).
  4. Afegim al forn la safata de les arrels petites  i les hi deixem 25 minuts.
  5. Desenterrem les arrels i les netegem en un bol de vidre amb aigua mineral, i les eixuguem amb paper absorbent.
  6. Escalfem en una cassola un raig d'oli OVE.
  7. Tallem les arrels al biaix i les rostim a la cassola amb pebre. 
  8. Escampem uns brins de safrà en una paella i el posem dins un morter, on els matxuquem amb oli OVE. Ho reservem.
  9. Aixequem sucres de la cassola amb les arrels amb vi ranci. Hi afegim també un raig de whisky i ho flamegem.
  10. Afegim aquest oli de safrà a la cassola i ho remenem.
  11. Aturem el foc i deixem reposar les arrels.
  12. Fem una mena d'amanida tallant 1 rave a làmines i 1 nap negre que posarem en un bol junt amb fulles de fonoll, les fulles del rave i un grapat de créixens. Hi afegim un raig de vinagre merlot agredolç i oli OVE. Ho remenem i ho reservem.
  13. Servim les arrels en un plat amb l'amanida i ho barregem. Finalment rematem el plat amb  un grapat de nous i recuit de drap.