Apple pie (Pastís de poma) - Estats Units
- Programa: Karakia
- Cuina: Greta Paa-Kerner, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 bases de massa preparada
- 1 kg i 1/4 de pomes àcides (tipus Granny Smith)
- 100 g de sucre
- 2'5 cullerades de farina
- 2 cullerades de la pell de taronja ratllada
- 2 cullerades de Grand Marnier, Cointreau o d'un altre licor de taronja
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 15 g de mantega
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 185º. Deixeu les bases de pasta fora de la nevera per temperar-ne la fredor.
Peleu i talleu les pomes a grills, com si fossin taronges. Barregeu els trossos de poma amb el sucre, la farina, la pell de taronja ratllada, el licor i la canyella. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Reserveu-ho.
Escampeu una mica de farina per sobre d'una de les bases de massa. Poseu-la en un motllo rodó, amb la part de la farina a sota i procurant que les vores del motllo quedin folrades amb la massa. Aboqueu-hi la barreja de pomes que teniu reservada i repartiu-hi per sobre la mantega tallada a trossos petits.
Tapeu-ho amb l'altra base de massa i premeu-ne les vores perquè el pastís quedi ben tancat. Feu uns cinc o sis talls a la pasta perquè el pastís es pugui "ventilar" durant la cocció. Si disposeu de temps i sou una mica traçuts, en lloc de fer això podeu tallar la base de massa a tires una mica gruixudes i trenar-les com si fos una reixa per tapar el pastís. Potser és una mica més complicat, però el resultat és més vistós.
Enforneu-ho durant uns 50 minuts, fins que la massa quedi daurada i les pomes siguin cuites. Deixeu-lo refredar com a mínim durant 15 minuts abans de servir-lo.
Serviu-lo lleugerament calent o a temperatura ambient.
Peleu i talleu les pomes a grills, com si fossin taronges. Barregeu els trossos de poma amb el sucre, la farina, la pell de taronja ratllada, el licor i la canyella. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Reserveu-ho.
Escampeu una mica de farina per sobre d'una de les bases de massa. Poseu-la en un motllo rodó, amb la part de la farina a sota i procurant que les vores del motllo quedin folrades amb la massa. Aboqueu-hi la barreja de pomes que teniu reservada i repartiu-hi per sobre la mantega tallada a trossos petits.
Tapeu-ho amb l'altra base de massa i premeu-ne les vores perquè el pastís quedi ben tancat. Feu uns cinc o sis talls a la pasta perquè el pastís es pugui "ventilar" durant la cocció. Si disposeu de temps i sou una mica traçuts, en lloc de fer això podeu tallar la base de massa a tires una mica gruixudes i trenar-les com si fos una reixa per tapar el pastís. Potser és una mica més complicat, però el resultat és més vistós.
Enforneu-ho durant uns 50 minuts, fins que la massa quedi daurada i les pomes siguin cuites. Deixeu-lo refredar com a mínim durant 15 minuts abans de servir-lo.
Serviu-lo lleugerament calent o a temperatura ambient.