Appeltaart (Pastís de poma) - Holanda

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Kelly Visser, Barcelona (bar Amsterdam)

INGREDIENTS

  • farina
  • mantega
  • 1 ou
  • 1 poma
  • llet
  • fruita seca (nous, ametlles, avellanes...)

PREPARACIÓ

Desfeu un bon tros de mantega al bany maria.
En un bol, barregeu una part d'aquesta mantega amb la farina i el rovell de l'ou. Pasteu amb les mans i acabeu d'incorporar a la massa la resta de la mantega fosa i un rajolí de llet. Heu d'anar pastant a mà fins que obtingueu una massa més aviat compacta. Dividiu la massa en dues parts i aplaneu-les amb un corró.
Unteu amb una mica de mantega la base d'un motlle desmuntable i cobriu-la amb una de les parts de la massa aplanada.
Munteu el motlle i, amb l'altra meitat de la massa, folreu-ne les vores. Feu pressió amb els dits perquè la massa de les vores quedi ben enganxada amb la de la base.
Peleu la poma, traieu-ne el cor i talleu-la a làmines.
Piqueu lleugerament la barreja de fruita seca i repartiu-la per la base del pastís. Per sobre, disposeu-hi les làmines de poma, en forma de cercle, començant pel mig.
Enforneu el pastís i al cap d'uns 20-30 minuts ja el tindreu llest.

Anar al contingut