Aperitius d'anguila
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Cinta Curto
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Paiolet, Tortosa
- Informació nutricional -Obre
L'anguila de mar és extraordinàriament rica en vitamina A, nutrient que ajuda a mantenir una pell saludable.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a l'anguila amb all i pebre:
- 800 g d'anguila
- 4 cebes grosses
- 1 cabeça d'alls
- pebre negre mòlt
- sal
- 200 ml d'oli d'oliva
- 1 c/p de colorant
- 200 ml d'aigua
- Per a la llesqueta d'anguila fumada:
- 100 g d'anguila fumada
- 1 tomàquet
- all
- julivert
- oli
- sal
- 4 llesques de pa torrat
PREPARACIÓ
Per a l'anguila amb all i pebre, talleu la ceba ben petita i poseu-la a la cassola, a foc lent, amb una mica d'oli, durant aproximadament uns 7 minuts. Mentre es cou, peleu i trinxeu els alls amb un ganivet. Quan veieu que la ceba comença a estar tova, afegiu-hi els alls trinxats i sofregiu-ho. Mentrestant, talleu l'anguila a rodanxes de 3 o 4 centímetres. A continuació, afegiu l'anguila a la cassola, aneu-la girant, cobriu-ho tot amb aigua freda i afegiu-hi força pebre mòlt i el colorant. Quan l'anguila estigui cuita poseu-hi la sal. Per saber si està en el seu punt heu de poder separar la carn de l'espina sense que es trenqui.
Per fer les torradetes d'anguila fumada, peleu els tomàquets, trossegeu-los, fiqueu-los al morter i piqueu-los amb all i julivert amb una mica d'oli i sal. Tot seguit, feu a trossos ben petits, amb el ganivet, l'anguila fumada i barregeu-ho tot.
I ja per acabar, serviu l'anguila amb all i pebre en cassoles de terra petites i poseu al damunt de les llesques de pa torrat la barreja d'anguila fumada.
Per fer les torradetes d'anguila fumada, peleu els tomàquets, trossegeu-los, fiqueu-los al morter i piqueu-los amb all i julivert amb una mica d'oli i sal. Tot seguit, feu a trossos ben petits, amb el ganivet, l'anguila fumada i barregeu-ho tot.
I ja per acabar, serviu l'anguila amb all i pebre en cassoles de terra petites i poseu al damunt de les llesques de pa torrat la barreja d'anguila fumada.