Anxoves confitades a l'estil de Sant Feliu de Guíxols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Soler
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Associació de restaurants Ganxons i de la Vall d'Aro, Sant Feliu de Guíxols
INGREDIENTS
- 70 anxoves
- sal gruixuda
- pebre negre en gra
PREPARACIÓ
Per començar, traieu els budells a les anxoves i saleu-les.
Deixeu-les marinar unes hores. A continuació, prepareu el brou amb aigua, sal fina i el suc que hauran desprès les anxoves. Després barregeu la sal gruixuda amb el pebre negre. Tot seguit, feu una capa de la barreja de sal i pebre dins d'un pot, mulleu-ho una mica amb el brou i afegiu-hi una capa d'anxoves. Després torneu a posar-hi una capa de sal i pebre al damunt, mulleu-ho amb el brou i incorporeu-hi una capa d'anxoves. Repetiu el mateix procediment fins que ompliu el pot. Finalment, afegiu-hi sal i pebre fins a dalt de tot i tapeu el pot. Deixeu reposar les anxoves durant 3 mesos, però aneu-les vigilant: si fan massa suc, l'heu d'abocar.
Deixeu-les marinar unes hores. A continuació, prepareu el brou amb aigua, sal fina i el suc que hauran desprès les anxoves. Després barregeu la sal gruixuda amb el pebre negre. Tot seguit, feu una capa de la barreja de sal i pebre dins d'un pot, mulleu-ho una mica amb el brou i afegiu-hi una capa d'anxoves. Després torneu a posar-hi una capa de sal i pebre al damunt, mulleu-ho amb el brou i incorporeu-hi una capa d'anxoves. Repetiu el mateix procediment fins que ompliu el pot. Finalment, afegiu-hi sal i pebre fins a dalt de tot i tapeu el pot. Deixeu reposar les anxoves durant 3 mesos, però aneu-les vigilant: si fan massa suc, l'heu d'abocar.