Anxoves amb crema de salaó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Benvingut Aligué
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aligué, Manresa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau, com les sardines i les anxoves, són una molt bona font d'àcids grassos omega-3, nutrient amb propietats antiinflamatòriesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 16 anxoves en oli
  • 400 g de mongetes cuites
  • 1 ceba tendra
  • 4 fulls de gelatina
  • brots germinats (opcional)
  • Per a la salsa:
  • 15 sardines
  • 1 l d'aigua
  • oli d'oliva de gira-sol
  • sal gruixuda

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les sardines, poseu-les en una safata, cobriu-les amb la sal gruixuda i deixeu-les assecar durant una setmana a la nevera.

Després, netegeu-les de sal i fregiu-les en un paella amb oli de gira-sol. Quan estiguin dauradetes, poseu les sardines juntament amb l'oli de fregir-les en un cassó amb aigua bullint i deixeu-ho coure durant 10 o 15 minuts.

Seguidament, retireu-ho del foc, deixeu-ho infusionar durant una horeta a temperatura ambient, coleu-ho, retireu-ne l'excés d'oli i reserveu el brou en un bol i l'oli en un altre.

A continuació, en un cassó amb una mica d'aigua desfeu els fulls de gelatina, prèviament remullats amb aigua, durant un parell de minuts.

Per fer la salaó, afegiu la gelatina al bol del brou, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar a la nevera durant 5 hores. Després, tritureu-ho amb el Túrmix i afegiu-hi l'oli a poc a poc mentre ho aneu triturant.

I ja per acabar, emplateu les mongetes, poseu-hi la ceba tendra a rodanxes i les anxoves a sobre, salseu-ho amb la crema de salaó i guarniu el plat amb els brots germinats.
Anar al contingut